Ruby cacao boon, een hype in de chocoladewereld

by Sheima Josodimedjo

Puur, melk, wit en nu ook ruby. Magnum heeft er sinds vandaag een nieuwe smaak bij waar ruby chocolade het hoofdingrediënt van is. Waar de nieuwe Magnum Ruby nog meer uit bestaat, verklappen we nog even niet. Eerst nog iets meer over de intrede van de ruby chocolade.

De roze kleur en bessensmaak

Wist je dat ruby chocolade drie jaar geleden pas onthuld werd? De ruby cacao boon werd door Barry Callebaut (‘s werelds grootste chocoladefabrikant) geïntroduceerd. Voordat ruby tot eetbare chocolade werd ontwikkeld, ging daar eerst een lang proces aan vooraf. Met veel aandacht en deskundigheid werd de chocolade in ruim 10 jaar klaargestoomd, zodat wij er van kunnen genieten. En dat is niet voor niets geweest: door het speciale productieproces van de Ruby cacaoboon komt de kenmerkende bessensmaak en roze kleur sterk naar voren. De bijzondere smaak en verschijning van ruby chocolade is een hele hype onder chefs en chocolatiers wereldwijd. En daarom kan ruby ook niet wegblijven in Magnum’s rijtje aan favoriete chocoladesmaken.

Ruby cacao boon, een hype in de chocoladewereld

Magnum Ruby

Zoet, bes-achtig of romig? Magnum Ruby bestaat naast ruby chocolade uit een romige vulling van witte chocolade-ijs en een hint van frambozen. Deze combinatie belooft een ware smaaksensatie waarmee de Magnum Ruby niet in een hokje te plaatsen is. Dat belooft een bijzonder ijsje dus, maar dat kun je natuurlijk zelf als de beste over oordelen. Vanaf vandaag is de Magnum Ruby te koop in individuele verpakking, multipack (3 stuks) en in multipack mini’s.

Tip

Als je meer wilt weten over alle verschillende chocoladesmaken en de geschiedenis daarachter, ga dan eens langs Chocolate Nation in Antwerpen. Hier vind je het grootste chocolademuseum van België. En ruby chocolade is hier natuurlijk ook te proeven!

Lees ook:  Recept: mooi met avocadotruffels

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy