Muto (e)bike, alleskunner voor in de stad

by Petrick de Koning

Wat is het ideale vervoersmiddel voor in de stad? Een fiets natuurlijk. Maar wel een die perfect past bij het ritme van het stadse leven en zich daar steeds aan aanpast. Maak kennis met Muto, een nieuwe multipurpose (e)bike van Nederlandse makelij.

Maar hoe moet zo’n fiets er dan uitzien en wat moet hij kunnen in de hectiek van geürbaniseerd gebied? Je gaat naar je werk, doet boodschappen, bezoekt vrienden en rijdt naar de kroeg. Elke keer heb je andere eisen aan je fiets. Een slim Click & Roll-systeem maakt dat mogelijk. Alle Muto-accessoires – zitjes, manden, rekjes etc. – klik je echt in een handomdraai los of vast. Het aanbod is enorm. Naar eigen zeggen staat Muto open voor suggesties. Dus shoot met jouw idee!

Waarom tussen haakjes?

Waarom staat de ‘e’ eigenlijk tussen haakjes? De Muto is zeker geen standaard e-bike. Je gebruikt hem net zo makkelijk zonder als met elektrische ondersteuning. Veel mensen fietsen namelijk ook graag normaal om fit en gezond te blijven. Maar niet altijd. Je wilt bijvoorbeeld niet bezweet op je werk aankomen. En als je twee kinderen of een volle krat boodschappen sjouwt, is een beetje hulp van een elektromotor heel fijn. Met de Muto kun je echt alle kanten op.

Stoer en toch niet lomp

In de stad moeten veiligheid, comfort en gemak hand in hand gaan. Je wilt je makkelijk door het verkeer bewegen en goed zichtbaar zijn. Muto verenigt dit alles in een unisex – zij zeggen genderneutraal – model. Het design is robuust en stijlvol tegelijk. Dikke buizen geven de Muto een stoer uiterlijk zonder dat het lomp oogt. De strakke M-lijn geeft de (e)bike toch een vloeiende, ranke look. Door de lage instap, dikke banden en verlichting voor, achter en opzij, ben je vanuit elke hoek zichtbaar voor automobilisten.

Lees ook:  Zwembroek die continu van kleur verandert

Hufterproof

Als ideaal stadskarretje is de Muto volledig hufterproof. Alle vitale onderdelen, zoals licht en slot, zijn volledig geïntegreerd in het frame. Hierdoor is er nauwelijks service nodig. Alle andere accessoires zijn dus flexibel. Muto is ambitieus; ze denken met deze fiets zo’n 80 procent van de stadsnomaden in de Europese grote steden af te dekken. Te beginnen in Nederland, België, Duitsland en Denemarken. Een mooi streven. Om de drempel te verlagen, kun je de Muto alleen online kopen voor 1.699 euro. Maar early birds bestellen hun nieuwe (e)bike tijdelijk voor 1.549 euro. Welke kleur past het best voor jouw deur? Piano Black, Arctic White, Koala Grey of Electric Blue?

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy