Investeren in jezelf doe je met deze boeken

by Jill Buitenhuis

Merk je aan jezelf dat je meer uit het leven wil halen, maar niet weet hoe je dit aanpakt? Of heb je behoefte aan het krijgen van nieuwe inzichten die je leven kunnen veranderen op een positieve manier? Deze boeken helpen je bij het leiden van een gelukkig leven, omgaan met je eigen tekortkomingen, verbinding vinden met mensen die dichtbij je staan, je passie vinden of effectiever werken.

Think and grow rich

De klassieker der klassiekers op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en succes. Napoleon Hill beschreef in 1937 voor het eerst de waarheden en wijsheden die miljoenen mensen een fortuin hebben opgeleverd. Hij deelde zijn formule voor een succesvol en voldaan leven. Deze Nederlandse vertaling is een hedendaagse bewerking van de originele tekst. Tijdens het lezen word je regelmatig verbaasd, waardoor je tot veel nieuwe inzichten komt. Ontdek in dit boek een denkwijze die je leven zal veranderen.

De edele kunst van not giving a fuck

Hét boek voor zelfhulphaters. Leer omgaan met je tekortkomingen en tegenslagen in het leven, in plaats van altijd maar positief te zijn. Mark Manson biedt je tools om te kiezen waar jij om geeft, en daarmee dus ook waar je niet om geeft. Stop met wegrennen voor je angsten, fouten en onzekerheden, maar kom de – soms pijnlijke – waarheid onder ogen. Zo ga je de moed en het zelfvertrouwen vinden waar we allemaal zoveel behoefte aan hebben. Mark Manson beschrijft de zaken vol humor, onderbouwd door wetenschappelijk onderzoek.

De fontein

De fontein wordt in dit boek gebruikt als metafoor voor je familiesysteem. Door de fontein leer je je eigen, unieke plek kennen. Veel mensen staan onbewust niet op de goede plek, waardoor ze problemen in het leven ervaren. Het boek laat je zien dat je als mens veel meer verbonden bent met je familiesysteem dan dat je misschien zou denken. Dit systeem kent net als de natuur onzichtbare wetmatigheden en principes waarvan je je vaak niet bewust bent. Het patroon herhaalt zich bijna altijd op andere vlakken in je leven, zowel in je relatie, als in je eigen gezin en in je werkleven. Het boekt laat je een ander perspectief zien waarmee je kunt kijken naar je leven en de juiste verbinden met belangrijke mensen om je heen gaat vinden.

Lees ook:  Malts lanceert nu ook in Nederland een exclusief whiskyplatform voor beginners én kenners

Ikigai

Het Japanse geheim voor een lang en gelukkig leven. Wat is jouw passie, je ikigai? Volgens de Japanse traditie heeft iedereen een ikigai, een reden van bestaan. Dit boek helpt je om jouw ikigai te vinden, en net zo gelukkig te worden als de inwoners van het Japanse eiland Okinawa, waar meer gezonde en actieve honderdjarigen wonen dan waar dan ook ter wereld.

Grip

Soms is het moeilijk om je staande te houden in de tijd waar we in leven. We moeten continue bereikbaar zijn, hebben oneindige to-dolijsten, uitpuilende mailboxen en een overvolle agenda. En hoe zorgen we er eigenlijk voor dat we eindelijk toekomen aan de plannen die we hebben, maar nooit uitvoeren door alle drukte? Blende-man Rick Pastoor geeft je concrete stappen, waarmee je direct aan de slag kunt gaan. Hij deelt zijn slimme werkmethode GRIP, die hij door de jaren heen ontwikkelde. Zijn methode helpt je bij het creëren van rust, ruimte en het sturen van je werkweek. Het resultaat zal zijn dat je niet alleen efficiënter aan de slag gaat, maar vooral effectiever. Zodra je grip hebt, ontstaat er ruimte voor grotere plannen en levensdromen.

Behoefte aan meer originele boeken tips? Neem dan hier eens een kijkje.

Foto van boeken in header via iStock, credits: Kyryl Gorlov

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy