How to: een bucket list maken (in deze tijd)

How to: een bucket list maken (in deze tijd)

We lezen de afgelopen dagen veel in artikelen dat dit júist een goed moment is om een bucket list te maken. Een bucket list maken is niet alleen inspirerend en leuk om te maken, ook helpt het je om je doelen te behalen in het leven. Je kunt een bucket list maken samen met je lief, en merken dat dit resulteert in leuke gesprekken. Je eigen bucket list maken kan natuurlijk ook. Wij geven je praktische tips over hoe je begint aan het maken van een bucket list en ervoor zorgt dat je je doelen ook behaalt.

Verdeel grote en kleine dingen

Je hebt grote doelen en kleinere doelen. Bij grote doelen kun je denken aan een safari in Afrika, of een roadtrip door de westkust van Amerika. Kleinere doelen zijn bijvoorbeeld het lezen van een boek dat al jaren in je kast ligt, of het helpen van je buurman. Maak in je bucket list een verdeling tussen grote en kleine doelen. Wanneer je geen kleinere wensen of doelen beschrijft, wordt het lastiger om dingen af te strepen op de bucket list, waardoor je motivatie kunt verliezen.

Visualisatie

Om je bucket list creatief te maken, en daarmee ook aantrekkelijker, kun je een middag ‘Pinterest’ inplannen. Zoek afbeeldingen bij je doelen, om je doelen te visualiseren. Print de foto’s uit en maak er een geheel van samen met je tekstueel geformuleerde doelen. Visualisatie zal uiteindelijk ook helpen bij het behalen van je doelen.

Ouderwets knutselen

Weet je nog hoe leuk knutselen vroeger was? Voor Sinterklaas of je verjaardag een verlanglijst maken, door je wensen uit je Bart Smit folder te knippen, of door je wensen te tekenen. Pak voor je bucket list alle oude tijdschriften erbij, en ga weer lekker ouderwets knippen en plakken. Werk met een groot kartonnen vel, zoveel mogelijk kleur en geniet van je middagje “volwassen” knutselen. Zo maak je visualisatie ouderwets leuk.

Lees ook:  4 x allround plekken waar je van ’s ochtends vroeg, tot ’s avonds laat terecht kunt!

Persoonlijke ontwikkeling

Deze thuis-dagen zijn een goed moment om je ook te focussen op persoonlijke ontwikkelingen. Heb je angst voor het spreken van een groot publiek, of wil je je eindelijk verdiepen in de wereld van online marketing? Schrijf je doelen op en zorg dat je alles uit deze thuiswerkdagen haalt, door er daadwerkelijk mee aan de slag te gaan.

Dromen- en doelenplanner

Heb je meer houvast nodig en merk je dat je heel veel inspiratie hebt, maar niet weet hoe je hier structuur in kunt krijgen? De dromen- en doelenplanner helpt je om dromen om te zetten in realistische plannen. Je krijgt hiermee je overzicht terug, en kunt meteen aan de slag gaan met het realiseren van je doelen.

Foto header via iStock, credits: eag1e

0 comments on “How to: een bucket list maken (in deze tijd)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *