Hoe je thuis ‘samen alleen’ bent

Hoe je thuis ‘samen alleen’ bent

Iedereen moet eraan geloven en nu toch echt thuis blijven. Niet iedereen heeft huisgenoten of een gezin om zich heen, en dat kan toch snel eenzaam voelen. Laat staan dat je gewoon je vrienden of collega’s ook graag ziet. Hoe kunnen we in deze tijden toch ‘samen alleen’ zijn? Gelukkig hebben we de kracht van het internet en kunnen we onze isolatie best gezellig inrichten.

Organiseer een Netflix Party

Via deze website kan je samen dezelfde film of serie op Netflix kijken en tegelijkertijd chatten. Het programma synchroniseert ook de video playback, waardoor het echt voelt als een filmavondje op de bank. Zo kan je overal ter wereld met elkaar een virtuele film marathon organiseren op veilige afstand.

Tip: begin samen een nieuwe serie! Kans is groot dat de meerderheid van je vrienden en familie iets meer tijd overhouden thuis, en zo creëer je een nieuwe traditie die deze quarantainetijden iets gemoedelijker maken. Bingewatchen is namelijk veel leuker samen.

Bezoek een virtueel museum

Nu ook de meeste culturele instanties gesloten zijn, missen we helaas ook onze dosis kunst. Maar musea hebben ook daar een oplossing voor. Er zijn genoeg (wereldberoemde) musea die hun collectie virtueel gearchiveerd hebben. Ontdek de kunstwerken online! Zo kan je terecht bij het British Museum in Londen, het Guggenheim in New York, Musée d’Orsay in Parijs, het National Museum of Modern and Contemporary Art in Seoul en ook het Van Gogh en Rijksmuseum te Amsterdam, om maar een paar op te noemen. Ontdek de Google Arts & Culture pagina voor meer!

Lees ook:  5 tips voor het kiezen van de juiste makelaar

Houd een vrijmibo via Skype

Ook de ó zo geliefde vrijdag middag borrel moet flink aangepast wil je gezellig met je collega’s een pilsje wegtikken. Maar het kan doorgaan. Zorg er simpelweg voor dat iedereen thuis zijn eigen drankje ter beschikking heeft en plan aankomende vrijdag een after work borreltje via Facetime of Skype. Zo breng je niet alleen meer structuur aan je thuis-werk-leven, maar sluit je een (aparte) werkweek toch samen af.

Begin je eigen leesclub

Ja hoor – nu we meer tijd thuis aan handen hebben, is het een uiterst goed idee om ook wat meer boeken op te pakken. Maar wat is er leuker om ze vervolgens samen te bespreken? Spreek een dag in de week af dat jullie elkaar bellen of webcammen, om zo jullie literaire analyses erop los te laten. Niet alleen motiveert samen lezen enorm, ook geeft het dusdanig iets om naar uit te kijken dat het bankhangen stukken leuker wordt.

Tip: kies een boek dat je al een tijd hebt willen lezen, en rouleer dit binnen je groep. Zo komt iedereen aan bod. En misschien kom je wel achter een nieuwe schrijver of een onbekend genre waarbij je het boek niet kan neerleggen.

Beweeg samen

Niemand beweert dat het altijd even makkelijk is, maar sporten kan ook gewoon thuis. Zo kan je al vrij makkelijk met gewichten thuis aan de slag of een rondje om het park (maar dan natuurlijk wel in je uppie). Maar met gesloten sportscholen worden groepslessen wel wat lastiger. Gelukkig zijn er genoeg opties voor thuislessen! Zo kan je bijvoorbeeld samen elke ochtend een yoga programma volgen, of een full body workout. Als je bezig bent met een bepaalde training zou je misschien juist een vriend of familielid kunnen vragen om het via een Skypegesprek te timen, meten, of met je mee te doen. Zo blijven jullie samen fit.

Lees ook:  Je kledingkast opruimen: dit zijn dé 3 methodes

Foto header via iStock, credits: simonapilolla

0 comments on “Hoe je thuis ‘samen alleen’ bent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *