Zo maak je je tuin buiten-speel-proof - buiten spelen

Zo maak je je tuin buiten-speel-proof

Buiten spelen is goed voor je kind, dat weet eigenlijk iedereen wel. Toch denken kinderen zelf er soms anders over. Wat kan je doen om je kind zover te krijgen dat hij of zij wel lekker buiten gaat ravotten? Uiteraard door het buiten ook gewoon uitdagend te maken. Als er binnen zoveel leuke dingen te doen zijn, waarom zou je dan buiten in een saaie tuin gaan spelen? Wat kan je doen om je tuin aantrekkelijk te maken voor je kind?

Leuk buitenspeelgoed

Zorg voor leuk speelgoed. Dus niet alleen maar een bal (die ook niet mag ontbreken…) maar ook andere spulletjes waar ze lekker mee kunnen spelen. En dat hoeft helemaal niet moeilijk of duur te zijn. Gewoon een zandbak met emmertjes en vormpjes is al heel leuk. Kies een variant die afsluitbaar is, zodat het zand schoon blijft. Een manier om met water te spelen is ook geliefd. Van een zwembadje tot gewoon simpel een bak water om het waterpistool in te kunnen vullen: kinderen vinden het heerlijk om met water te mogen spelen.

Een eigen plekje

Geef je kinderen een eigen plekje in de tuin. Een kinderkampeertafel, bijvoorbeeld, of veel grootser: een eigen houten speelhuisje! Ze kunnen hier uren hun eigen fantasieën in en om heen ten uitvoer brengen. Kies voor een mooi huisje, die leuk te integreren is in je tuin. Kies voor een hoog speelhuis of juist voor een laag model. Een houten speelhuis kopen is de investering zeker waard. Door te kiezen voor kwaliteit kan je kind(eren) er jarenlang van genieten! Hout kan je ook mooi verven in de meest fantastische kleuren. Zo maak je er echt een droomhuisje van. Wil je meer speelmogelijkheden, dan kan je ook kiezen voor een speelhuis met glijbaan. Daarnaast kan je ook nog kiezen voor speelhuisaccessoires, zoals een plantenbak. Zo maak je er een echt huisje van!

Lees ook:  10x de leukste (natuur) family uitjes in het voorjaar

Buiten mag meer

Zorg dat buiten leuker wordt dan binnen door buiten bepaalde dingen wel goed te vinden. Met de bal spelen, bijvoorbeeld, of lekker rennen en gillen… (let wel op de buren!) Maar ook waterpret is uiteraard buiten veel beter uit te voeren. Buiten spelen is ook veel leuker als papa en mama daar ook zijn. Stuur dus niet alleen de kinderen naar buiten maar ga zelf ook lekker naar buiten! Veel gezelliger en zo kan je meteen een klein oogje in het zeil houden! Zorg voor een picknick in eigen tuin en je maakt er een gezellige boel van, die je kinderen zeker zullen waarderen!

Foto header via iStock, credits: alexei_tm

0 comments on “Zo maak je je tuin buiten-speel-proof

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *