Angst voor corona? Zo maak je je hoofd rustig

by Jill Buitenhuis

Sinds een aantal dagen voelt het voor vele alsof de wereld stilstaat. Het leven staat in het teken van het virus, waar we de hele dag mee geconfronteerd worden. Al het nieuws dat de hele dag binnen blijft stromen, kan zorgen voor het vergroten van angst. Wanneer je last hebt van angst voor corona is er al een gedachte die je gerust kan stellen: je bent niet de enige. Veel mensen over de hele wereld vinden het eng wat er op dit moment gebeurd. Met deze tips kun je proberen om de nare gedachtes om te zetten in positieve gedachtes, waardoor je je hoofd rustig kunt maken. We komen deze tijd samen sterker door, maar daarvoor is vertrouwen belangrijk en we hopen dat we je hierbij kunnen helpen.

Meditation moments

Michael Pilarczyk en Cindy Koeleman hebben de app Mediation Moments ontwikkeld, waar je allerlei soorten meditaties vindt. Mediteren is een fijne manier om je hoofd leeg te maken en je gedachten even op iets anders te zetten. Op YouTube vind je een geleide meditatie speciaal voor angst voor corona. Ga in een comfortabele houding liggen, zet de meditatie op en laat de rust over je heen komen.

Vinyasa yoga

Deze vorm van yoga wordt ook wel ‘flow yoga’ genoemd. Deze yoga is een serie van dynamische houdingen die je achter elkaar beoefent én laat samenwerken met de ademhaling om een bepaalt effect te krijgen. Je begint rustig, en bouwt toe naar de meest uitdagende houding, waarna je vervolgens weer afbouwt om de spieren weer af te laten koelen. Doordat je bij deze yoga veel bezig bent met je ademhaling, zal dit zorgen voor meer rust en ontspanning.

Lees ook:  Waar vind je nog goed betaalde banen op de arbeidsmarkt?

Mindset masterplan

Kelly Weekers, ondernemerscoach en schrijfster van de bestsellers happy life 365 en happy lifehacks 365, heeft nu ook een online 5-weeks masterplan mindset ontwikkeld. Kelly helpt je om je hoofd koel te houden en deze tijd door te komen zonder stress. Gebruik de kortingscode masterplan2020 wanneer je je inschrijft voor deze cursus, om gratis toegang te krijgen tot het plan.

Nieuws overload

Probeer voor jezelf twee momenten op de dag te kiezen waarop je het nieuws leest. Bijvoorbeeld bij het wakker worden om 07:00 uur en na het eten om 19:00 uur. Zo stroomt er niet continue nieuwe informatie binnen in je gedachten, waar je over kunt gaan piekeren. Twee keer per dag het nieuws lezen is echt genoeg. Op de momenten waarop je het nieuws zou checken, kun je nu een boek open slaan of even een frisse neus halen buiten.

Piekermoment

Zoals onze koning en premier ook al benadrukte: we doen dit samen met 17 miljoen Nederlanders. Merk je dat je angsten het overnemen en je niet meer helder kunt nadenken? Bel een vriend, vriendin of familielid op om het er eventjes over te hebben. Let wel op dat je het er maar eventjes over hebt. Spreek af dat je het er tien minuten over hebt, zodat je gedachten uit je hoofd zijn, en je je daarna weer kunt focussen op positieve gedachten. Wanneer je geen zin hebt om te bellen pak je er een schrift en een pen bij. Schrijf je angsten op en kijk er vervolgens naar. De gedachten zijn uit je hoofd en je zult merken dat het weer helder wordt in je hoofd. Ook bij het schrijven, las een piekermomentje van tien minuten in.

Lees ook:  Review Teufel Airy Sports TWS: mini formaat, maximaal geluid én comfort (+winactie!)

Foto header via iStock, credits: anyaberkut

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy