Vijf plekken die je niet mag missen tijdens de Nationale Restaurant Week

5 plekken die je niet mag missen tijdens de Nationale Restaurant Week

Het is zo ver: de Nationale Restaurant Week gaat van start. Dat betekent dat je van 16 maart tot en met 2 april bij tal van restaurants voor overheerlijke menu’s terecht kunt. En je komt niet zomaar ergens terecht, maar bij één van Nederlands beste 500 locaties om verrukkelijk te eten en drinken, en ook nog eens een voor een betaalbare prijs. Dat is nogal wat. Het aanbod is tamelijk overweldigend. Maar deze vijf restaurants zijn zeker een bezoekje waard.

De Klok – Leiden

Laat je verrassen bij De Klok, een van de toprestaurants van Nederland, gelegen in het oude centrum van Leiden. Geïnspireerd door de klassieke keuken maken ze hun gerechten met invloeden vanuit heel Europa. Noch het noorden, denk aan de smaken van Scandinavië, noch de zuidelijkere mediterrane keuken wordt overgeslagen. Voor €37,50 per persoon heb je een heerlijk 4-gangen menu. Wat je precies voorgeschoteld krijgt weet je uiteraard niet. Maar wie een impressie wil van hun dagelijkse menu, kan rekenen op gerechten zoals Ierse oesters, Skreifilet en een Europees kaasplateau.

Bridges – Amsterdam

Dineer bij een bijna sprookjesachtige binnenplaats in het hartje van Amsterdam. Niemand anders dan Executive Chef Raoul Meuwese, gespecialiseerd in visgerechten, zal het eten voorbereiden. Denk aan een traditionele Franse keuken met een moderne verfrissende twist. Wellicht iets prijziger, voor €52,50 heb je een 4-gangen diner, maar je krijgt er ook wat voor terug. Van zeebaars in zoutkorst tot snoekbaars met aardpeer.

Niven* – Rijswijk

In het 35-jarige bestaan van dit bijzondere restaurant zijn ze al ruim tien jaar beoordeeld met een heuse Michelin-ster. Groenten spelen hier de hoofdrol en zullen menig vegetariër meer dan gelukkig maken. Duurzaamheid is belangrijk: de gerechten worden bepaald door het seizoen. Ga hier langs voor een 3-gangen lunch voor €37,50. Maar reserveer wel op tijd! Zeker hier kan je drukte verwachten.

Lees ook:  Getest: Teufel ROCKSTER XS en AIR Bluetooth speakers

Amerone* – Rotterdam

Wie dol is op de Franse keuken, zal aangenaam verrast worden in dit Michelin restaurant, waar ze op speelse en innovatieve wijzen invloeden vanuit de Japanse keuken hebben toegevoegd. Ga hier all out en laat je verwennen tijdens het 7-gangen luxe Michelin diner. Je bent wel wat kwijt (€87,50 p.p.) maar omdat de prijs normaliter wel wat hoger ligt is dit een echte buitenkans. Hamachi kokkels? Ganzenlever terrine? Kreeft met Cavolo Nero of Wagyu A4 met King Boleten? Als het water je uit de mond loopt, reserveer dan een tafel en gun jezelf deze culinaire ervaring.

De Kromme Dissel* – Heelsum

De recentelijke met Michelin-ster bekroonde Kromme Dissel in Heelsum is gevestigd op een oude Saksische boerderij wat per direct voor een gemoedelijke en authentieke sfeer zorgt, zonder al te veel poespas. Je kan hier voor een relatief vriendelijk prijsje (€37,50 p.p.) ultiem genieten van een goed verzorgde lunch. Op hun standaard menu kom je delicatessen tegen zoals Schotse zalm, rouleau van kwartel en een crèmeux van passievrucht. Niet verkeerd, toch?

* Nice to know: van 9-15 maart 2020, tijdens de Nationale Week Zonder Vlees en de week voor de Nationale Restaurant Week, vindt De Vegetarische Restaurantweek plaats. Wil je dus voordelig vegetarisch uit eten dan moet je vooral de website van devegetarischerestaurantweek.nl even bekijken!

0 comments on “5 plekken die je niet mag missen tijdens de Nationale Restaurant Week

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *