Wat smeer jij allemaal op je huid?

by Redactie

We willen er graag goed uitzien. Voor onszelf, maar ook voor anderen. Daarom doen we er vaak alles aan om een beetje mooi voor de dag te komen. Daar hoort gezichtsverzorging natuurlijk ook bij. Maar ben jij je wel bewust welke smeersels jij op je huid smeert?

Waarom jouw huid van puur natuur houdt

Er zijn nogal wat huidtypes die niet tegen bepaalde stoffen in gezichtsverzorging kunnen, dit zijn bijna altijd de niet-natuurlijke stoffen. Niet natuurlijk is bijvoorbeeld synthetische stoffen. Deze stoffen kunnen de huid irriteren, uitdrogen of zorgen voor een allergische reactie. De belangrijkste stoffen die vandaag de dag in cosmetica worden beschouwd als ‘hormoonverstoorder’ zijn: ftalaten, parabenen en UV-filters. Gelukkig staan deze ingrediënten vaak wel op de verpakking vermeld. Het is daarom zeker wel de moeite waard om met een kritische blik je verzorgingsproducten te kiezen.

Natuurlijke huidverzorging is geschikt voor ieder huidtype. Dat komt door de samenstelling van de puur natuurlijke stoffen. Je lichaam herkent dit als ‘lichaamseigen stoffen’. De stoffen zullen daarom snel door de huid opgenomen worden, wat betekent dat gezichtsverzorging op natuurlijke basis snel intrekt. Daarnaast is de werking zelf ook sneller; de natuurlijke producten ondersteunen de processen in onze huid op een natuurlijke manier.

Puur natuur van Weleda

Ok, je bent overtuigd of je wilt het wel eens proberen om geen gekke synthetische stoffen op je huid te smeren. Puur natuur it is?! Ok! Tip: probeer dan eens de producten van Weleda.

Bij Weleda geloven ze alleen dat de natuur ons het beste kan bieden om de huid te verzorgen en in balans te houden. De mens is immers zelf een stukje natuur, dus waarom zouden we het ook verder gaan zoeken? De producten bevatten helemaal geen synthetische stoffen.

Lees ook:  Prep je huid voor de zomer: 5 tips

De producten van Weleda zijn gegarandeerd vrij van:
– Synthetische geur- en kleurstoffen;
– Synthetische conserveringsmiddelen;
– Siliconen;
– Ingrediënten van minerale oorsprong;
– Genetisch gemanipuleerde ingrediënten.

Weleda heeft een speciale lijn voor elke type huid. Heb je bijvoorbeeld een gevoelige, onzuivere of jonge huid? Ook heeft Weleda een speciale lijn ontwikkeld voor de huid die 40 jaar (of ouder) is of juist specifiek voor vrouwen die in de overgang. Want ben je in de overgang, dan kan je huid wel een extra steuntje gebruiken. En ideaal als je helemaal natuurlijk wilt leven.

Foto header via iStock, credits: andreusK

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy