Samen weg: een moeder-dochter citytrip naar Mechelen

by Jill Buitenhuis

Wanneer we een citytrip boeken naar onze zuiderburen, kiezen we vaak voor steden als Antwerpen, Gent en Brugge. Hippe, romantische steden waar je je goed kunt vermaken, maar laten wij nou net een ander Belgisch pareltje ontdekt hebben: Mechelen. Een stad waar je zowel cultuur kunt snuiven, als kunt genieten van de bourgondische levenswijze van de Mechelaars. Goede restaurants zijn er in overvloed, pintjes naar ieders wens en oude gebouwen waar je maar naar blijft staren. Ik neem je mee op onze moeder-dochter citytrip naar Mechelen.

De reis

Wij kozen voor onze reis voor comfort. We namen plaats in de trein en hoefden nergens meer over na te denken. Twee keer overstappen, waarbij het wel handig was dat we even nadachten, maar binnen een mum van tijd stapten we uit op station Mechelen. Mechelen ligt dichtbij Antwerpen. Vanaf Antwerpen doe je er nog zo’n kwartiertje over. Wat hier zo leuk aan is, is dat je je tripje Mechelen dus goed kunt combineren met Antwerpen op de terugreis. Aanrader!

Onze ‘Daily Cappuccino’

Met de koffers nog aan de hand liepen we door het centrum richting ons hotel. We keken onze ogen uit tijdens deze korte wandeling. De vele gezellige restaurantjes zorgden ervoor dat we eerst voor onze Daily-Mechelse-Cappuccino, inclusief grote dot slagroom gingen. De Mechelaars weten in ieder geval hoe ze een goede cappuccino maken. Voor de lunch zijn we naar ‘De Vleeshalle’ gegaan. Een food-paleis, waar écht voor iedereen iets lekkers te vinden is. De Vleeshalle is vergelijkbaar met de Foodhallen die we in Nederland hebben. Lastig om een keuze te maken, maar wij hadden zonder twijfel de juiste keuze gemaakt. Een pokebowl, met veel te veel lekkers!

Lees ook:  Getest: Tentsile Connect Tree - kamperen boven de grond

Naar de top

Op de planning stond een activiteit waar niet alleen mijn hart, maar ook het hart van mijn moeder sneller door ging kloppen. De hoogte ingaan is namelijk nooit een van onze sterke kanten geweest. Ieder moment dat zich voordoet om wel de hoogte in te gaan, is weer een nieuwe poging om het dus juist wél te doen. De Sint-Romboutstoren is er eentje waarvoor ik mijn hoogtevrees weer opzij heb proberen te zetten. En met succes, want de top is bereikt… De skywalk vind je op 97 meter(!) hoogte, maar de weg er naartoe is een hele beleving op zich. Eenmaal boven aangekomen is het uitzicht (ondanks het grijze weer dat we hadden) zo indrukwekkend, dat het de spierpijn van het traplopen de dag daarna helemaal waard is.

Spiritual Glamour

De Mechelaars hebben een museum waar je terug in de tijd gaat en op reis kunt door de Mechelse geschiedenis: Museum Hof van Buysleden. De naam klinkt al koninklijk, maar de reis door het museum is goud waard. Ik zal niet te veel verklappen, maar een bezoek aan dit museum is je tijd waard. Ook vind je hier de expo Back to Black. Hier bewonder je mantels van ontwerpersduo Viktor & Rolf. De getoonde kledingstukken bestaan deels uit wol van de heideschapen op de boerderij van Claudy Jongstra (Nederlandse kunstenaar) in Friesland. Zij kleurde de wol met natuurlijke pigmenten in haar atelier, op basis van de inzichten die voortkwamen uit het Back to Black-project. Het ontwerpersduo combineerden zwart met kleuren als indigoblauw en meekraprood, die tijdens de Bourgondische periode gebruikt werden voor het zwart verven van stoffen.

Lees ook:  7 x de meest romantische bestemmingen in Europa voor Valentijn

Sharing dinner

De avond samen afsluiten doe je bij De Fortuyne. Zij bieden een sharing dinner aan. Heel fijn voor de mensen die net als ik last hebben van keuzestress tijdens het uit eten gaan. Doordat je alles “shared”, kun je meerdere gerechtjes proeven en is het gemakkelijker om een keuze te maken. Bij dit restaurant gaat het niet alleen om lekker eten, maar ook om de beleving daarom heen. Dat merk je al bij binnenkomst. Door de vele lichtjes, de heaters die aanstaan en de fijne bediening heb je direct een fijn en warm gevoel. Wij proostten hier samen op de fijne momenten die we meemaakten in Mechelen en besloten ook dat je dit soort tripjes als moeder-dochter veel vaker moet doen. Het sluipt er bij in wanneer kinderen ouder worden, maar de herinneringen die je samen maakt tijdens zo’n reisje, is een investering voor de rest van het leven.

Ben je benieuwd geworden naar Mechelen? Neem een kijkje op de website van Visit Mechelen, voor nog veel meer leuke hotspots en culturele uitjes. Voor wandelroutes, evenementen en cultureel erfgoed bezoek je de website van Toerisme Vlaanderen.

Foto header via iStock, credits: Corinne Poleij

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy