Royole RoWrite: old school schrijfervaring in een digitaal jasje

Royole RoWrite: old school schrijfervaring in een digitaal jasje

Als het op interviewen aankomt, ben ik echt nog van de oude stempel. Een pen en een old school notitieboekje zijn dan mijn tools. Mij zal je tijdens een gesprek niet zien turen op een laptop. Ook leg ik mijn iPhone niet midden op tafel om het gesprek op te nemen. Tijdens het uitwerken van mijn aantekeningen droom ik er weleens van hoe tof het zou zijn als ik mijn krabbels meteen in getypte tekst voor me zou zien. Volgens Royole kan dat met hun RoWrite Smart Writing Pad. Tijd voor een test.

Normale pen en papierervaring

Bij de RoWrite heb je in ieder geval de ‘pen en papierervaring’. Je schrijft met een slimme pen die prima in de hand ligt. Het oppervlak waar je opschrijft is een ‘regulier notitieblok’. Dit alles is opgeborgen in een handzame beschermmap, waar je ook zakelijk mee voor de dag kunt komen. Het principe is eenvoudig. Je koppelt de RoWrite app via Bluetooth met je schrijfblok (of eigenlijk de smart pad waar die op ligt) en je ziet meteen wat je noteert. Als dat afleidt, kun je natuurlijk later ook synchen.

Meekijken met wat je schrijft

De schrijfervaring is heel gewoon. In mijn geval is het formaat van de notitieblok wat klein. Zeker voor wat langere interviews heb ik toch snel flink wat velletjes nodig (die kun je wel meteen vanuit de app online bestellen!) Maar misschien is dat vooral een kwestie van wennen. Je ziet op het scherm van je telefoon meteen wat je opschrijft. En die aantekeningen sla je ook makkelijk op. En dan begint het echte werk. Je kunt de tekst (of tekeningen) snel syncen en bijvoorbeeld selecties maken, dit kan ook op je pc. Dat werkt allemaal heel intuïtief.

Lees ook:  Getest: Bamboo Slate smartpad

Netter schrijven

De functionaliteit om van geschreven tekst automatisch getypte, digitale tekst te maken, werkt okay. Helaas is mijn handschrift in de loop der jaren wat slordig geworden. Dus niet alle woorden worden meteen herkend. Dat kan ik de RoWrite niet aanrekenen. Ik vrees dat ik daar ik zelf aan moet werken. Lees: netter schrijven.

Conclusie

De RoWrite doet wat ie zegt te doen. Het werkt allemaal prima (synchen, opslaan en bewerken). Bovendien is de schrijfervaring old school, precies wat ik wil. Ook voor veelschrijvers werkt het concept goed. Je kunt tot 200 pagina’ opslaan. Overzetten duurt dan overigens wel even. Eenmaal opgeslagen kun je los. Het enige wat ik graag zou willen zien is een groter formaat (A4), maar dat is puur persoonlijke voorkeur.

0 comments on “Royole RoWrite: old school schrijfervaring in een digitaal jasje

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *