Festival guide 2020

Festival guide 2020

Dansen in de zon, biertje in de hand en vooral heel veel gezelligheid met vrienden en vriendinnen. Jawel, dat klinkt als een festival en laat het festivalseizoen nou al bijna voor de deur staan. We moeten nog eventjes geduld hebben, maar de voorpret van een festival is al maximaal genieten. We hebben de leukste feesten waar je dit jaar bij moet zijn voor je op een rijtje gezet. Zo weet je zeker dat je er geen over het hoofd ziet en je op tijd bent met het kopen van een kaartje.

Amsterdams Verbond

Op 5 mei vieren we de vrijheid, en Amsterdams Verbond is de perfecte plek om dit te doen. Dit jaar wordt het festival voor het eerst gehouden in het Olympisch Stadion. Traditiegetrouw om 20.00 uur geeft de nachtburgemeester het startsein om met z’n alle zoveel mogelijk lawaai te maken. Dit om te vieren dat we in Amsterdam vrij zijn. Je vindt van alles op dit festival, van foodtrucks tot muzikanten. Ook bundelen de Amsterdamse kroegen hun krachten en zorgen zij er samen voor dat Amsterdams Verbond een onvergetelijke 5 mei wordt.

5 mei – Olympisch Stadion, Amsterdam

Amsterdam Open Air

Dit jaar viert Amsterdam Open Air haar tiende verjaardag. Ieder jaar is tot nu toe al een groot feest geweest, maar dit jaar wordt er extra uitgepakt. Met tien stages is AOA een festival waar voor iedere dansliefhebber iets tussen zit. Dit jaar wordt er een ode gebracht aan de housemuziek van het afgelopen decennium met een unieke b3b. Drie generaties house-dj’s, Michel de Hey, Benny Rodrigues en Prunk, brengen hun interpretatie van de afgelopen tien jaar ten gehore. Deze house-koningen zorgen ervoor dat je een next level house-ervaring gaat beleven tijdens AOA. Andere grote namen die samen het feestje gaan bouwen zijn Frenna, Sunnery James & Ryan Marciano, Kriss Kross Amsterdam, De Sluwe Vos, Oliver Heldens en Cho. Genoeg redenen dus om je kaartje binnen te halen. Wees er wel snel bij, want de kaartjes gaan hard.

Lees ook:  5 x carnaval vieren over de hele wereld

6 en 7 juni – Gaasperpark, Amsterdam

Defqon.1

Beuken, stampen en je ogen uitkijken tijdens het “Happy Hour”. Hét uurtje van Defqon.1. Vanuit de hele wereld komen er mensen om hierbij aanwezig te zijn. Defqon.1 is voor de hardstyle-, rawstyle- en hardcore-liefhebbers, die niet meer willen stoppen met dansen. Eenmaal aangekomen op het festivalterrein is stilstaan geen optie meer.

26 t/m 28 juni – Biddinghuizen

By The Creek

Op dit festival kun je al je zorgen achter je laten en de hele dag dansen. Het toffe aan By The Creek is dat je kunt feesten onder een brug, waardoor je weer een andere festivalervaring krijgt dan dat je misschien gewend bent. “Life is better by the creek. ”

4 juli – Recreatieterrein Middelwaard, Vianen

North Sea Jazz festival

Niet alleen in ons land, maar ook in het buitenland staat North Sea Jazz festival bekend als hét evenement waar in drie dagen het verleden, heden en de toekomst van de jazz langskomen. Maar tijdens dit festival komen nog veel meer genres voorbij, zoals blues, soul, funk en pop. Tijdens de “Grand Opening Night” treedt John Legend op. Dat is al reden genoeg om een bezoek te brengen aan dit bijzondere festival.

9 t/m 12 juli – Rotterdam

STRAF_WERK

STRAF_WERK richt zich niet op een specifiek geluid, maar op meerdere sub-genres binnen house en techno. Dit uit zich in een knallend feest, waar alles tot in de puntjes klopt. De locatie aan het water zorgt ervoor dat je tijdens het dansen een lekker briesje door je haren zult voelen en je tussendoor ook even kunt relaxen bij het strand.

Lees ook:  Ook dit jaar hop je in een MINI de Dutch Design Week rond én bekijk je de nieuwe MINI Art Toy SPIKE

15 augustus – Havenpark, Amsterdam

0 comments on “Festival guide 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *