Een outdoor trip romantisch? Wij geven tips voor een intiem avontuur!

by Emma

Ben je toe aan een ontsnapping van het stadsleven, en aan ontspanning in de natuur? Neem dan je partner mee en ga op romantische outdoor trip, waar jullie je laten onderdompelen in natuur én liefde. Wat is er romantischer dan met z’n tweeën op een intiem avontuur gaan?

Trek in stijl

Als je wél een enorme fan bent van moeder natuur, maar stiekem ook dol bent op de gemakken van een goed bed, ga dan glampen (camping met een beetje glamour). Stulpjes, boomhutten of zelfs een Mongoolse yurt: er bestaan tegenwoordig allerlei soorten manieren om de buitenwereld op een stijlvolle wijze naar binnen te halen. Duur hoeft het niet altijd te zijn, en ver ook niet! Uiteraard is het de omgeving die voor charme zorgt tijdens je outdoor trip. Toch is er heel wat voor te zeggen om ook wat aandacht te vestigen op waar je uiteindelijk in slaap valt. Er zijn heel wat bijzondere accommodaties die per definitie jullie ervaring ook bijzonderder zullen maken. Zo heb je bijvoorbeeld deze getransformeerde bus, deze graansilo die je terug de tijd inneemt en zelfs de optie om te overnachten in deze Zweedse UFO.

Laat de nacht vallen

De nachthemel die fonkelt met sterren lichtjaren hier vandaan.. romantischer krijg je het bijna niet. Neem je dekentje mee en ga languit uren sterren bekijken samen. Toch zijn er een paar plekken waar de hemel zó mooi is dat je na het zien twijfelt of je niet toch aan het dromen bent. De Natural Bridges National Monument in de Verenigde Staten bijvoorbeeld, of de Rhön Biosphere Reserve, wat dichterbij, in Duitsland. Ook Aoraki Mackenzie International Dark Sky Reserve in Nieuw-Zeeland en Pic du Midi in Frankrijk zijn top opties.

Lees ook:  Een lang weekend aan de Belgische Kust? Wij geven 5 tips!

Op toch naar die éne geheime plek

Alles wat een beetje mysterieus is, is spannender en vaak ook snel stukken romantischer. Ga dus samen op zoek naar die éne geheime plek – dat kan een verborgen waterval zijn (google maar eens naar de Red Rock Canyon National Conservation Area, in de buurt van Las Vegas), eeuwenoude restanten van een vroegere beschaving (zoals het minder toeristische zusje van Machu Picchu, Ollantaytambo in Peru) of een van de toppen van een bergketen waar het uitzicht echt het áller mooist te bezichtigen valt (een indrukwekkend beeld krijg je vanaf de Tre Cime di Lavaredo in Italië, bijvoorbeeld). Hoe minder toeristen, hoe beter natuurlijk. En als jullie beiden écht avontuurlijk zijn ingesteld kunnen jullie ook je eigen geheime plek ontdekken.

Foto header via iStock, credits: Viacheslav Peretiatko

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy