Drie woondetails die meer aandacht verdienen

Drie woondetails die meer aandacht verdienen

Over interieur wordt, ook door ons, heel wat geschreven. Vaak gaat het dan over het inrichten van je woonkamer, het installeren van een nieuwe badkamer, welke bank bij de eetplaats past of welke kleur je keukenkasten verdienen. Er is echter meer aan een huis bouwen of verbouwen dan de grote interieurplannen! Sommige onderdelen worden, door bijna iedereen, over het hoofd gezien. Voor ons zijn alle delen van het huis even belangrijk; wij willen tot in de kleinste puntjes een prachtige woning. Daarom schrijven we vandaag over drie woondetails die meer aandacht verdienen!

Schakelmateriaal

Ze zitten overal in je huis en je gebruikt ze – zonder nadenken – talloze keren per dag. Toch komt het bij veel mensen niet op om ze te integreren in het interieur. Schakelaars zijn onderbelicht en worden vaak op het laatste moment vlug in de bouwmarkt gekocht. Een plompe, ouderwetse of ronduit lelijke schakelaar, thermostaatregelaar of stopcontact kan je inrichting echter flink verstoren. Tegenwoordig heb je hier gelukkig elegante oplossingen voor. Ook voor schakelmateriaal zijn er immers trends als het gaat over afwerking, kleur of het wegwerken in de muur. Spelers zoals het Duitse Jung bieden een uitgebreid gamma aan.

Spoelbak

Natuurlijk niet meteen het meest sexy element in je huis. Maar denk er eens over na, hoe centraal staat je spoelbak in je leven? Je kookt er, wast er af, neemt er water om gezellig je eerste koffie van de dag te zetten etc. Een spoelbak hoeft zeker niet zo saai te zijn als je denkt. Spoelbakken kunnen een heus designelement zijn en perfect in de stijl van je keuken overgaan, of net een statement stuk worden dat helemaal opvalt. Ze zijn beschikbaar in alle denkbare materialen; van natuursteen, zwart composiet tot roestvrij staal en dat in verschillende vormen, rond, ovaal, rechthoekig of lekker klassiek vierkant. Je kunt kiezen voor een afgietblad, een dubbele spoelbak of één waar het werkblad volledig in doorloopt. Een andere Duitse designgrootheid, Grohe, biedt de beste opties.

Lees ook:  Tips: zo haal je betaalbare kunst in huis

Vensterbanken

In Nederland een belangrijk element: door ons raam stellen we ons aan de wereld voor. Je hebt dus een vensterbank nodig om fijne planten of decoratie te plaatsen. Maar, ook een oude, gebroken of niet passende vensterbank kan het hele uitzicht van de kamer verpesten. Besteed dus zeker ook hier voldoende aandacht aan. Het maakt niet uit of je liever een landelijke of klassieke stijl hebt, een vensterbank uit natuursteen hebt of gaat voor een moderne, onopvallende vensterbank uit kunststof. Zorg er echter voor dat de vensterbank in het bredere interieurplan past.

Foto header via iStock, credits: Naphat_Jorjee

0 comments on “Drie woondetails die meer aandacht verdienen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *