Dit zijn dé tuintrends voor 2020

Dit zijn dé tuintrends voor 2020

We lijken dit jaar de winter een beetje over te slaan; de temperatuur is nog (bijna) niet onder het vriespunt gekomen en in sommige bomen zit zelfs al bloesem. Het voorjaar lijkt al vroeger en vroeger te beginnen en dus is het ook zaak je tuinierplannen hierop aan te passen. Dit het liefst natuurlijk in combinatie met de tuintrends van het moment. Wij zetten er een aantal al voor je op een rij:

Duurzame tuin

Als er een trend is die groot is op het moment, is het wel duurzaam. Je kan bij een duurzame tuin denken aan termen als hergebruik, biologisch, ecologisch, enz. Met name het feit dat je letterlijk meer uit je tuin huilt is hierbij van toepassing. Een moestuin waar je in elk seizoen je eigen groenten kweekt, fruitbomen en planten die CO2 uit de lucht halen. Ook de keuze voor het materiaalgebruik is bepalend binnen deze trend. Denk hierbij aan duurzaam hout voor je schutting. Ook het opvangen van regenwater en dit te hergebruiken is typisch iets voor een duurzame tuin.

Urban tuin

Hiermee doelen we niet alleen op kleine stadstuinen, maar ook op ‘normale’ tuinen die een meer rauwe look hebben. Denk aan wilde planten, organische vormen en onbehandeld hout en steen. Heb je een schuttingmuur in je tuin? Zet er bijvoorbeeld een mooie graffiti op. Ook het toevoegen van vintage elementen is een typerend element van de urban tuin. Geen ‘gewonen’ tuinstoelen, maar tweedehands fauteuils en tafeltjes. Weinig ruimte voor een planten- of bloemen-perk? Dan zijn bloempotten de oplossing. Kies ovale bloempotten als contrasterende vorm tegen de rauwe omgeving. Urban jungle it is!

Lees ook:  Wat hang ik voor mijn raam? Zo kies je voor de juiste raamdecoratie

Bonte boel tuin

In deze tuin is niets te veel. Ga voor een kleuren (en geuren) explosie van bloemen. Creeer je eigen veldbloemenweide en laat de organische vormen zegevieren. Met name iets grotere tuinen zijn hier ideaal voor. Lees je wel goed in van te voren, zodat je weet wanneer je welke bloemen moet planten zodat ze optimaal kunnen bloeien wanneer ze uitkomen. Picknickmandje mee onder je arm en laat die voorjaarszon maar schijnen straks…

Foto header via iStock, credits: Halfpoint

0 comments on “Dit zijn dé tuintrends voor 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *