De was doen kan stukken goedkoper

by Redactie

De was doen: het is een klusje dat nooit klaar is. Zeker in een druk gezin zit de wasmand alweer vol voor de schone was weer in de kasten ligt. Het is tevens een klusje dat best in de kosten kan lopen, al zijn er manieren om dat te voorkomen.

Gebruik wat minder wasmiddel

Veel mensen zijn van nature geneigd om liever een beetje te veel dan een druppeltje te weinig wasmiddel te gebruiken. Meestal doseren we zelfs meer dan op de verpakking wordt aangeraden. Nergens voor nodig. Het teveel aan wasmiddel spoelt simpelweg met het water weg, en maakt je was echt niet schoner. Sterker nog, het kan in je machine blijven ‘plakken’ en daar allerlei nare geurtjes veroorzaken. Gebruik dus liever wat minder wasmiddel, dat scheelt ook nog eens in de kosten.

A-merken met korting

Koop je je wasmiddel altijd wanneer je het toevallig nodig hebt? Fout! Zeker bij A-merken geldt dat je het beste op een aanbieding kan wachten en dan flink in kunt slaan. Zie je dus ergens een Ariel Pods aanbieding, en is dit je favoriete wasmiddel? Koop gerust een flink aantal verpakkingen, dat kan je behoorlijk wat geld schelen.

Dit geldt ook voor wasverzachter, overigens. Is je favoriete Robijn wasverzachter in de aanbieding, sla dan flink in, dan kun je weer een paar maanden vooruit voor soms wel de helft van de prijs dan wanneer je het op een willekeurig ander moment zou hebben gekocht.

Overstappen op een goedkoper merk

Naast speuren naar A-merken in de aanbieding, kun je natuurlijk nog op een andere manier besparen: overstappen naar een goedkoper merk. Probeer het eens uit, of vraag eens rond in je vriendenkring of mensen misschien ervaring hebben met een bepaald merk. Ook dit kan je namelijk per wasbeurt euro’s besparen.

Lees ook:  Een abonnement op meer hygiëne in je huis? Het kan!

Alleen wassen als het nodig is

Zet jij de wasmachine al aan zodra je lievelingstrui en favoriete broek in de wasmand zitten? Dan was je vaak voor niks. Er kan, zeker in een wat grotere wasmachine, namelijk veel meer in je machine dan dat, en het is echt zonde om water, wasmiddel en stroom te gebruiken voor een halflege trommel. Wacht dus altijd tot je echt een trommel vol hebt, en zet de machine dan pas aan. Dat kan je per jaar heel wat wasjes schelen.

Is de droger echt nodig?

We zijn geneigd en gewend om iedere was direct over te hevelen naar de droger. Maar is dat ook altijd nodig? Een paar waslijnen op zolder of in de tuin kosten nauwelijks meer dan de stroom die 1 keer drogen kost, terwijl je er jaren mee vooruit kan. Waarom zou je betalen voor iets dat ook vanzelf gaat? Hang je was eens wat vaker te drogen, zeker op warme dagen is hij binnen een paar uur droog en heb je weer wat stroomkosten bespaard. Zeker op de lange termijn kan dit vele euro’s schelen.

Foto header via iStock, credits: olli0815

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy