5 x beste koffiebonen in 2020

by Redactie

Je bent in het bezit van de beste koffiemachine, maar helaas valt de koffie nog steeds een beetje tegen. Je krijgt helaas niet de kwaliteit koffie die je had gehoopt. Als je echt in het bezit bent van de beste koffiemachine, dan ligt dit absoluut niet aan de machine. De smaak wordt niet alleen bepaalt door de machine, maar vooral ook door de koffiebonen. Gelukkig hebben wij de 5 beste koffiebonen in 2020 voor je getest. Je weet zo precies welke bonen het beste bij jouw koffiemachine passen.

1. Lavazza Crema Classico

Lavazza is een populair bonenmerk en heeft verschillende koffiebonen in z’n assortiment. De bestverkochte bonen van Lavazza is de Crema Classico. De koffiebonen bestaan uit een mix van 70% Arabica bonen en 30% Robusta bonen. De koffie heeft van zichzelf een vrij krachtige smaak, maar heeft een volle aroma. Ben je geen koffiedrinker die z’n koffie zwart drinkt? Dan is de Lavazza Crema Classico ideaal voor jou. Dankzij de volle aroma vanuit de koffiebonen zelf kan je hier perfect een cappuccino of Latte Macchiato mee maken. Mocht je met deze bonen een cappucino willen maken vergeet dan niet een melkopschuimer voor je koffiemachine te bestellen.

2. Simon Levelt Palermo

Simon Levelt is al jaren een kwaliteitsmerk op het gebied van koffie en heeft de afgelopen jaren verschillende vestigingen in Nederland geopend. Als je een liefhebber bent van de Espresso, dan kan de Palermo bonen een aanrader zijn. De biologische koffiebonen zijn een mix tussen Arabica en Robusta koffiebonen en zijn vrij krachtig en pittig van smaak. Doordat ze extra donker gebrand worden krijgen ze nog meer kracht. Perfect voor een originele Italiaanse Espresso. Je moet hiervoor dus wel van pittige koffie houden.

Lees ook:  Podcasts & Playlists om kinderen mee te entertainen

3. Douwe Egberts Excellent koffiebonen

Douwe Egberts heeft natuurlijk de standaard koffiebonen, maar als je op zoek bent naar een hogere kwaliteit dan adviseren wij de Excellent variant. De bonen hebben een zachte smaak en een normaal aroma. Het is wel even puzzelen welke verhouding de beste is. Als je van sterke koffie houdt, dan kan het handig zijn om dit even op de machine in te stellen. De Excellent bonen zijn namelijk niet standaard van zichzelf uit sterk van smaak.

4. L’OR Espresso Forza koffiebonen

L’OR is inmiddels een vrij bekend koffiemerk in Nederland en wordt o.a. bij de bekende supermarkten verkocht. Met de L’OR Espresso Forza weten ze een prachtige sterke koffie met een intense smaak neer te zetten. De koffiebonen zijn vrij donker gebrand en geven daardoor een kruidige smaak aan de koffie af. Ben je een liefhebber van stevige koffie en het liefste zwart? Dan raden wij zeker weten de L’OR Espresso Forza koffiebonen aan.

5. Illy Brazil Koffiebonen

De Braziliaanse koffiebonen van Illy geven een heerlijke smaakbeleving voor de beginnende koffiedrinker. Als je nog niet zo’n breed smaakprofiel hebt, dan kan je heerlijk genieten van de Illy Brazil. De koffie heeft een volle smaak met cremalaag en kan perfect gecombineerd worden tot een Lungo of Cappucino. Dankzij de volle smaak kan je heerlijk kan van deze koffie genieten.

Foto header via iStock, credits: MariuszBlach

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy