Zo drink je óók op je werk de lekkerste koffie

by Redactie

We schrijven hier regelmatig over koffie. Omdat we simpelweg van koffie houden, maar ook omdat een bak goede koffie zeker niet zo slecht voor je is (zo kan het de kans op diabetes verminderen). Als Nederlander drinken we gemiddeld 3,2 kopjes koffie per dag, flink wat kopjes dus (drink je er meer dan 5 dan is dat niet per se positief). Velen vinden natuurlijk het stimulerende gevoel dat koffie je geeft erg fijn. Ideaal namelijk als je in de ochtend even een boost nodig hebt. Daarnaast is het positief dat je tegenwoordig steeds meer eerlijk geproduceerde koffie kan kopen. Zodat je weet dat jouw bakkie koffie ook nog eens fair en duurzaam is. Maar hoe zorg je nu dat je zowel thuis als op je werk de beste koffie voor handen hebt?

Koffie op kantoor

Wanneer je op je werk bent heb je het niet altijd voor het zeggen hoe jouw kopje koffie wordt gezet en dus smaakt. Ben je (eigen) baas, dan ligt dat anders. Dan kan je zelf kiezen wat voor koffieautomaat je neerzet op jouw werkplek. Maar de vraag is dan natuurlijk, hoe weet je welke machine het beste aansluit bij jouw kantoor en smaakprofiel? De ene professionele koffiemachine is de andere namelijk niet. Zo kan je tegenwoordig kiezen uit volautomatisch, instant, capsule of fresh brew machines. Vooral die laatste is een goede keuze als je van echt verse koffie houdt. Bij een fresh brew machine worden de koffiebonen namelijk vers gemalen. Wil je meer weten over koffiemachines grootgebruik dan is het hoe dan ook slim om vooraf eerst goed onderzoek te doen naar wat de interne wensen zijn. Op slechte koffie kan je niet goed werken immers….

Lees ook:  OP DE KOFFIE bij Atelier 10tien [VIDEO]

De juiste koffiebonen kiezen

Ok, dan heb je je koffiemachine uitgekozen, en dan? Welke bonen kies je; hoe kan je nu weten welke koffieboon het lekkerste is? In de eerste plaats is de branding van de koffieboon hierbij van belang. Want die is van invloed op de smaakintensiteit van de koffie. Hoe donkerder de boon bijvoorbeeld, hoe sterker de bitterheid. Een lichte branding bonen zorgt juist vaak voor meer fruitige tonen. Daarnaast is het van belang dat wanneer je een verse bonen machine hebt staan, je niet te veel bonen erin doet. Koffiebonen bewaar je het liefst namelijk luchtdicht. Bedenk dus van tevoren hoeveel kopjes koffie je wilt zetten en probeer de hoeveelheid bonen hierop af te stemmen. Aan te raden is om een koffiebonen proefpakket aan te vragen, zodat je met alle werknemers kan testen welke smaak jullie het lekkerste vinden. Succes gegarandeerd!

Foto header via iStock, credits: BrianAJackson

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy