Tips: in slaap vallen doe je zo

by Jill Buitenhuis

Er zijn van die weken waarop je minder gemakkelijk in slaap valt. Dit kan door verschillende dingen komen. De een ligt uren te piekeren voordat hij in slaap valt, de ander krijgt simpelweg de slaap niet te pakken. Slapeloosheid is erg vervelend en heeft ook invloed op je functioneren, gedurende de dag. Je bent wat meer geprikkeld, onthoudt minder of je krijgt steeds minder zin om te dingen te doen waar je normaal gesproken gelukkig van wordt. Met deze tips kun je oefenen om weer in slaap te vallen en merk je hopelijk direct verschil.

Sporten

Na een lange werkdag ben je vaak moe, maar merk je eenmaal in bed dat je toch niet kunt slapen. Dit heeft te maken met te weinig inspanning overdag. Ga uit je werk even lekker een uurtje hard sporten, waardoor je niet alleen geestelijk, maar ook lichamelijk moe wordt. Neem als je thuis komt voor het slapen gaan een warme douche en je zult merken dat je sneller in slaap valt.

CBD-olie

CDB is een natuurlijk middel, dat helpt bij onder andere slapeloosheid. De werkzame stof in CBD-olie is cannabidiol. Ons lichaam neemt de werkzame stoffen die in CBD zitten goed en snel op. Hierdoor val je gemakkelijk in slaap, slaap je langer door en verbeterd de slaapkwaliteit. Gebruikers van CBD geven aan dat zij zich meer ontspannen voelen en beter in slaap komen, door de olie. Ook is CDB gemakkelijk in te nemen, door een paar druppels onder de tong. Doorgaans gebruikt men 3 á 5 druppels CBD olie per dosering. Dit kan wel per persoon verschillen.

Lees ook:  Getest: de wellness suite van Van der Valk Exclusief, een ware kers op de...

Muziek

Uit onderzoek is gebleken dat klassieke muziek of andere muziek met een traag ritme tussen de 60 en 80 slagen per minuut je sneller in slaap helpt. Door naar de muziek te luisteren focus je je niet meer op het “ik kan niet slapen” en verdwijnen je piekermomenten naar de achtergrond. Op Spotify vind je afspeellijsten met rustgevende slaapmuziek. Onze favorieten? ‘Peaceful piano’, ‘Deep sleep’ en ‘sleep: into the ocean’.

Koele slaapkamer

Die elektrische deken is natuurlijk erg aantrekkelijk en het is fijn om in een warm bed te stappen, maar volgens deskundigen ligt de optimale slaaptemperatuur tussen de 15 en 19 graden Celsius. Wanneer je gaat slapen, daalt je lichaamstemperatuur iets, waardoor de slaaphormonen gestimuleerd worden. Laat de verwarming dus niet aan staan in de slaapkamer, maar maak het wat koeler.

Ademhalingsoefening

Dr. Andrew Weil, studeerde aan Harvard, heeft de ademhalingsoefening ‘4,7,8-methode’ ontwikkeld. De oefening zou het lichaam laten weten dat het tijd is om te slapen. Hierdoor zou je sneller in slaapvallen. In dit filmpje neemt Dr. Andrew Weil je mee in zijn techniek en legt hij uit hoe je de techniek toepast.

Foto header via iStock, credits: SARINYAPINNGAM

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy