Sportief (met het gezin) overnachten doe je in Hotel HUP in Mierlo

Sportief (met het gezin) overnachten doe je in Hotel HUP in Mierlo

Met het gezin in een hotel verblijven. Dat kan heel leuk zijn, maar ook (en vaak genoeg), heel erg tegenvallen. Want niet elk hotel is ingericht op (jonge) gezinnen. En dat hoeft ook niet natuurlijk. Het is maar net welke doelgroep je als hotel wilt aanspreken. Voor jonge gezinnen is het echter wel leuk dat er een trend gaande is van hotels die dat wel doen. Zo verbleef ik al eens in het prachtige Martinhal, een familie hotelketen in Portugal. Maar ook dichter bij huis kan je als gezin een heel leuk (en stressvrij) weekendje weg hebben in een tof familie hotel. Dat ondervonden wij onlangs in het nieuwe Hotel HUP in het Brabantse Mierlo.

HUP what?

Voorheen was HUP het hotel Carlton De Brug, een verouderd complex wat vooral gebruikt werd als zakelijk hotel. Wel was het hotel al tientallen jaren een pleisterplaats voor nationale en internationale voetbalteams (Diego Maradona verbleef hier zelfs in 2017 met zijn club FC Fujairah!) die naar Mierlo komen om er te trainen. Het was tijd voor iets nieuws echter, iets dat wél de sportieve adem uit moest blijven ademen. Het hotel beschikte namelijk al over een sporthal van 10.000 vierkante meter! En zo geschiedde. Dat sportieve merk je al bij binnenkomst, waar in de lobby allerlei sport details op te merken zijn. Van een scheidsrechterstoel bij de biljarttafel tot aan een mega-lange voetbaltafel én de niet te missen glijbaan in het midden. Die natuurlijk gelijk ook onweerstaanbaar was voor onze kids.

De ballenbak, altijd een succes
Een XL-tafelvoetbal

Slapen en spelen

Wanneer we onze hotelkamer key krijgen en richting de lift naar boven lopen, zien we in onze rechter ooghoek een enorme sporthal liggen. In die sporthal kan je, zien en ervaren we later, midgetgolf spelen, tennissen, basketballen, tafeltennissen, tegen een digitale voetbalwand schoppen en wat al niet meer. Super! Onderweg naar boven kom je langs nog meer sportieve elementen. Van uitspraken op de muur tot aan een verzameling voetbalshirts en een knalgele ballenbak waar je (jong én oud) een duik in kan maken. De kamer zelf is ook perfect voor een gezin. Je hebt onderscheid in ‘normale’ kamers en een gezinskamer. Op een gezinskamer is een ingebouwd stapelbed aanwezig voor de kids. Daarnaast ook weer hier sport, sport en sport wat de klok slaat. In de badkamers is de betegeling in de sfeer van een voetbal (wit/zwart), er ligt een enorme zitbal waar natuurlijk gelijk mee gespeeld wordt. En de prullenbakjes zijn zo gemaakt dat het een basketbalnet lijkt. Echt heel leuk gedaan allemaal.

Lees ook:  Van bromfiets naar auto: Wat gebeurt er met je schadevrije jaren?
Overal sportelementen en motiverende spreuken

Na tig keren van de glijbaan roetsjen, meerdere potjes midgetgolf en een ballengevecht in de ballenbak is het tijd voor de bowlingbaan. Loop je namelijk de sporthal door, dan kom je gelijk aan het einde terecht in het bowlingbaan-gedeelte. Voor onze kids een eerste keer, maar daarom des te leuk. Na het bowling-avontuur zijn we hongerig en kunnen we gelijk aanschuiven in het grill-restaurant. Nier per se mijn favoriet, maar wel erg praktisch met kleine kinderen. Wil je gewoon a la carte eten dan kan dat ook in het hotel restaurant.

Totaalbeleving

De volgende ochtend, na een nacht goede en nodige slaap, schuiven we aan bij het ontbijt beneden. Ontbijt is altijd inbegrepen bij een hotelovernachting in HUP. En dat is zeker erg fijn, want het ontbijtbuffet is uitgebreid en lekker. Met ook genoeg gezonde opties. Omdat er meerdere gezinnen in het hotel overnachten, is het wellicht wat rumoerig in de zaal, maar dat is als ouder wel weer prettig. Wil je de rest van de dag nog invulling geven, dan bestaat er de mogelijkheid om met je kids ook nog naar het trampolinepark en Monkey Town te gaan. Wat allemaal op hetzelfde terrein ligt. Een verblijf bij HUP is kortom echt een sportieve totaalbeleving. Zeker voor gezinnen, maar ook voor een teamuitje of gewoon als stel is het een aanrader. Misschien niet meteen op de meest voor de hand liggende locatie, Mierlo. Maar vergis je ook daar niet in. De omgeving is prachtig (zeg ik zelf als Brabander zijnde…).

Breakfast time
Ook de algemene toiletten zijn helemaal in de stijl van de rest van het hotel

0 comments on “Sportief (met het gezin) overnachten doe je in Hotel HUP in Mierlo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *