iPhone XS versus iPhone XS Max versus de iPhones 11 Pro en 11 Pro Max; welke Apple smartphone kies je?

by Redactie

Dit jaar heeft Apple de iPhone 11, 11 Pro en 11 Pro Max op de markt gebracht. Dit zijn prachtige iPhones, maar deze hebben ook een behoorlijke prijs, met name dan de iPhone 11 Pro en de 11 Pro Max, de gewone iPhone 11 is het budget model. Met het verschijnen van de nieuwste iPhones worden de iPhones die een jaar daarvoor op de markt verschenen altijd een stuk goedkoper. Om die reden kan het aantrekkelijk zijn om juist te kijken naar de iPhone XS of XS Max, als alternatief voor de 11 Pro en 11 Pro Max. In de tekst hieronder gaan we dieper in op de XS en de XS Max, de iPhones van 2018, en met name dan op de verschillen tussen beide toestellen.

Gewicht, afmetingen en scherm formaat van de iPhone XS en iPhone XS Max

Allereerst bekijken we het gewicht van de XS en XS Max, waarbij we een verschil zien van ongeveer 30 gram. De XS weegt namelijk 177 gram en de XS Max weegt 208 gram. Wil je een zo licht mogelijke iPhone dan is de XS dus de betere keuze. In vergelijking met de iPhones 11 Pro en 11 Pro Max (de vergelijkbare iPhones van 2019) zijn de XS en XS Max uit 2018 allebei lichter, want de 11 Pro en Pro Max wegen 188 en 226 gram.

Qua afmetingen wint de XS Max het duidelijk van de XS, aangezien de XS Max een 6,5 inch scherm heeft en de gewone XS een 5,8 inch scherm. Dit zien we dus ook terug in de afmetingen van de buitenkant. De afmetingen van de XS zijn 143.6 x 70.9 x 7.7mm (hoogte, breedte en dikte) en de XS Max noteert 157.5 x 77.4 x 7.7mm. Opvallend is dat de dikte van beide devices dus wel hetzelfde is.

Lees ook:  5 x series die je zeker moet zien

Zie ook: iPhone.nl – toestelspecificaties

De accuduur en de capaciteit van de batterij

Apple wilde de XS Max ook met een betere accu uitrusten, om zo het onderscheid te maken met de gewone iPhone XS. Met de XS Max kun je namelijk 25 uur bellen (uitgaande van een nieuwe en volle batterij), en met de XS is dit 20 uur. De batterijcapaciteit van de XS is 2.658 mAh versus 3.174 mAh voor de XS Max, ook hier zien we dus een duidelijk verschil tussen beide toestellen.

De kleuren van de iPhones Xs en XS Max

Voor wat betreft de kleuren is er geen verschil tussen de iPhone top smartphone modellen van 2018. Deze telefoons zijn namelijk allebei te krijgen in de kleuren goud, spacegrijs en zilver. In 2019 heeft Apple bij de topmodellen opnieuw gekozen voor deze inmiddels traditionele iPhone kleuren, maar de 11 Pro en de 11 Pro Max zijn daarnaast ook nog te krijgen in de nieuwe kleur middernacht groen.

Lees ook: iPhone Xr vs. iPhone Xs: welke past bij jou?

De prijs van deze 2018 iPhones

Aangezien de iPhones XS en XS Max inmiddels alweer ruim een jaar op de markt zijn is de prijs inmiddels flink omlaag gegaan. Zoals we in de intro van dit artikel al schreven kan dit een hele goede reden zijn om te kiezen voor de XS of de XS Max, en niet voor de 11 Pro of 11 Pro Max, de vergelijkbare versies van dit jaar.

Lees ook:  Avondje ultiem muziek luisteren met Bowers & Wilkins

De introductieprijzen van de iPhones XS en XS Max waren in september 2018 1.159 euro en 1.259 euro. Inmiddels zijn we echter een jaar verder, en inmiddels is er al zo’n 400 euro af van de prijs van deze modellen. De XS Max is namelijk in nieuwe staat op dit moment te krijgen voor ongeveer 900 euro, en de XS voor zo’n 760 euro.

De iPhones 11 Pro en 11 Pro Max zijn daarentegen te krijgen voor rond de 1.130 euro en rond de 1.200 euro. Uiteraard, deze modellen zijn nieuwere, en daar betaal je als consument dan op zich al voor, maar deze toestellen hebben ook weer iets betere specs, aangezien Apple haar smartphones ieder jaar weer iets verbetert, op tal van punten.

Bronvermelding: iPhone.nl

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy