Cappuccino en ik: een persoonlijk koffie drieluik #2

by Imke

In het eerste deel van dit drieluik kon je lezen over het ontstaan van mijn liefde voor cappuccino en wat daar uit is voortgekomen (onder andere deze website). In dit tweede deel meer over wat deze liefde voor koffie me heeft opgeleverd. Kortom, een persoonlijk drieluik, in samenwerking met Philips, waarvan vandaag het tweede deel.

Barista skills

Toen ik 27 jaar was verhuisde ik naar Amsterdam. Jaren had ik in Utrecht gestudeerd en gewoond, nu was het tijd voor de ‘echt grote stad’. In de eerste plaats omdat dat de plek werd waar ik met mijn vriend ging samenwonen, maar in de tweede plaats ook omdat ik dat jaar besloten had de stap naar het ondernemerschap te zetten. Oftewel; mijn baan bij een communicatiebureau opzeggen en me fulltime richten op het uitbouwen van de website waar je nu naar kijkt. Amsterdam is dan wel een handige stad om te zitten, omdat daar simpelweg de meeste pr- en marketing-bureaus zitten. En het vele netwerkmogelijkheden biedt. Een spannende stap in ook nog eens een gehele nieuwe stad waar ik eigenlijk niemand kende.

In een van de eerste weken dat we in Amsterdam woonden, stapte ik een schattig koffiezaakje aan de Van Woustraat binnen. Daar stond een prachtig mooi en enthousiast meisje achter de balie met een jaloersmakende bos donkere krullen. We raakten aan de praat (zij met haar Limburgse tongval, ik met mijn Brabantse accent. Dat schept al snel een band…) en eenmaal thuisgekomen bleef ze in mijn hoofd zitten. Ik bedacht me ineens dat dat koffiezaakje misschien wel eens de aanvliegroute kon zijn voor het op- en uitbouwen van een mooi netwerk. Zowel op sociaal als op zakelijk gebied. Zodoende nam ik contact op met Kelsey (het Limburgse meisje) en nog geen week later stond ik als een ‘volleerd’ barista mijn eerste cappuccino’s en latte’s te maken. Uiteindelijk heb ik er maar een maand of drie gewerkt en maar een paar uur in de week. Maar bizar wat het me heeft opgeleverd. Niet alleen barista-skills, maar ook veel contacten die uiteindelijk hebben geleid tot mooie opdrachten. Het maken van een perfecte cappuccino, of latte gold voor mij dus daadwerkelijk als beginpunt van het uitbouwen van mijn eigen bedrijf…

Lees ook:  Hoe je lastig juridisch jargon begrijpelijker maakt

Thuis ook barista spelen

Iets wat ik persoonlijk niet vervelender kan vinden; dat je geen lekkere koffie op je werk hebt. Op slechte koffie kan je immers niet goed gedijen, toch? Met de nieuwe Philips 3200 LatteGo machine kunnen we bij ons op de redactie gelukkig onze eigen thuis-barista spelen. Ideaal, want voor ieder wat wils én met verse koffiebonen. En het meest fijne aan dit apparaat; het LatteGo melksysteem is heel makkelijk schoon te maken en houden. Want dat is vaak zo’n gedoe bij andere apparaten. Via deze link kan je meer lezen over de LatteGo.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy