Basics die een must zijn voor alle mannelijke garderobes

by Jill Buitenhuis

We kennen allemaal het moment waarop je op het punt staat om te vertrekken naar een feestje of naar het jaarlijkse uitje met de schoonfamilie, maar je erachter komt dat je helemaal geen nette blouse in de kast hebt hangen. Dit is maar een klein voorbeeld, want er zullen veel meer herkenbare momenten zijn, waarop je heel graag had gewild dat dat ene basic item – op de een of andere manier – in je kast hing. Daarom hebben we voor alle mannen een overzicht gemaakt, waardoor je weet welke basics in je kast horen en je nooit meer in de stress hoeft te raken op het laatste moment. Deze tijdloze items kunnen voor altijd in je kast blijven hangen, waardoor je maar één keer hoeft te winkelen. Scheelt dat even een hoop ellende ;).

Wit overhemd

Een overhemd is niet alleen handig om in je kast te hebben hangen, ook zullen de vrouwenogen op je gericht zijn wanneer je een blouse draagt. Het overhemd is netjes, maar niet te. Ga voor wit of donkerblauw.

T-shirts

T-shirts met korte mouwen en lange mouwen horen natuurlijk ook in de kast. Je kunt de shirts dragen op een leuke broek, onder je trui doen wanneer het koud is buiten, of aandoen wanneer je op de bank een film aan het kijken bent. Deze shirts zijn dus essentieel voor de mannelijke garderobe. Wit, zwart en donkerblauw is handig om in je kast te hebben. Bamboe t-shirts zijn – zoals je waarschijnlijk al verwachtte – gemaakt van bamboe. Daardoor zijn de shirts super zacht en sluit de pasvorm perfect aan op het lichaam. Het bamboetextiel neemt meer vocht op dan katoen en voert het vocht sneller af. Ook fijn dus voor naar de sportschool.

Lees ook:  Review Stromer ST3 speed pedelec: topfiets ‘on steroids’

Pantalon

Ook een pantalon doet het goed bij de vrouwen. Deze broek kun je dragen naar je werk, naar een speciale gelegenheid of wanneer je met je vrienden naar de kroeg gaat. Wanneer je naar een ‘casual’ gelegenheid gaat, kun je de pantalon combineren met een shirtje of trui. Dat maakt de pantalon weer casual.

Nette schoenen

Onder een pak horen nette schoenen. Wanneer je naar je werk geen pak hoeft te dragen, heb je de nette schoenen waarschijnlijk niet vaak nodig. Wel is het erg handig om een paar in te kast te hebben staan. Koop een keer een goed paar, en je kunt er waarschijnlijk heel lang mee doen. Kies de nette schoenen in een neutrale kleur, zodat je ze altijd bij een zwart of donkerblauw pak kunt dragen.

Overcoat

Deze jassen zijn stijlvol en comfortabel, waardoor ze zeker in dit rijtje thuishoren. Ga voor een neutrale kleur, zodat je de jas gemakkelijk kunt combineren met je kleding. Klassieke uitstraling? Ga voor een all black overcoat, met daaronder een coltrui. Je kunt hem ook combineren met een hoody, voor de ‘streetstyle look’.

Joggingsbroek

Het allerfijnste is natuurlijk om gewoon lekker een comfy outfit te dragen. Dikke trui, joggingsbroek en de sloffen aan. Zorg er daarom voor dat je twee joggingsbroeken in je kast hebt, zodat je altijd een joggingsbroek voor handen hebt.

Foto header via iStock, credits: Deagreez

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy