6 x tips om Carnaval te overleven

by Emma

Het enige echte carnaval staat weer voor de deur en dat betekent: nonnevotten, buutreedners en auw wieverbal. Maar ook: alaaf! Oftewel: alles moet op. Dit geldt zowel voor het bierdieet dat tijdens deze dagen wordt gevolgd als de toevallige vette hap die maar al te graag naar binnen wordt gewerkt. Maar om zelf niet op te raken, en heel carnaval lekker door kunnen te feesten, hebben we hier zes tips op een rijtje gezet.

1. Weet waar je aan begint

Dit spreekt wel voor zich, maar het is toch goed om even stil te staan bij de situatie. Jij en je maten die voor minstens vijf dagen lachen, gieren en brullen. Maar ondertussen ook alle vitaminen en elke kans op een goede nachtrust uit de weg gaan. Goed, je krijgt er wat voor terug. Maar sta er wel even bij stil, en bereid je voor.

2. Doe je best op een outfit…

Een essentieel onderdeel van carnaval is uiteraard de look. Sommigen weten binnen de eerste week na carnaval al wat ze het jaar daarop willen aantrekken. Je kunt het zo gek nog niet verzinnen of je ziet het op straat voorbij banjeren. Trek zelf ook een te gekke outfit uit de kast en voeg bij aan het vrolijke straatbeeld. Dit is dé kans van het jaar

3. …Maar zorg ook voor comfort

Goed, je kent jezelf natuurlijk het beste – en als je toevallig iemand bent die zich graag van de ene kroeg naar de andere verplaatst zonder al te veel moeite, zorg dan wel dat je te gekke outfit niet té gek is. Hartstikke leuk om met een van je vrienden een zebrapak te delen, maar besef wel dat elk wc-bezoekje dan ook rustig een half uur langer duurt. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de kou waar zelfs liters bier na een tijdje niet meer tegen op kunnen. Tip: kies gewoon voor iets dat praktisch, warm én humoristisch is, zoals deze ridderhelmmuts, met eventuele baard.

Lees ook:  Teambuilding inspiratie: 4 leuke activiteiten op een rijtje

4. Leg een goede bodem

Eet voordat je aan de zuip gaat – en eet ook even goed. Het is sowieso handig om wat snacks voor onderweg mee te nemen (we kennen de dronken honger), maar vermijd de situatie waarin je zo diep het glaasje in hebt gekeken dat je ook nog iets dieper het toilet moet instaren, en leg die goede bodem. Vette hap of niet, werk die worstenbroodjes, snert, uitsmijter of friet maar gewoon naar binnen.

5. Doseer je bierdieet

Drink met mate met je maten, daar komt het op neer. Af en toe een glas water kan echt geen kwaad, zeker omdat je bloedvaten door alcohol wijder gaan staan waardoor je flink wat temperatuur verliest. Ook niet onbelangrijk: voor zij die écht met trots willen zeggen dat ze carnaval hebben uitgespeeld, moet je wel alle dagen door kunnen.

6. Beweeg!

Uiteraard is het van groots belang om tijdens carnaval te zingen, lachen en bewonderen, maar vergeet ook vooral niet om te bewegen. Makkelijkste manier om dit te doen? Dans van kroeg naar kroeg, en dan zit je wel goed. Al lijkt het nog zo een goed idee om urenlang langs een parade met je vrienden bij de bar te staan, is het het makkelijkst om warm te blijven als je simpelweg je ledematen in actie brengt.

Credits: Axel Bueckert

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy