4 x woontrends voor 2020 om blij van te worden

by Redactie

Wat zijn de woontrends van aankomend jaar? Van intelligente schakelaars tot aan leven op maximaal 50 vierkante meter…. Het kan en mag allemaal!

Ontspullen

Door onder meer de opkomst van tiny houses (later meer hierover), het tegengaan van de plastic soup en opruimgoeroe Marie Kondo, is ontspullen populairder dan ooit. Meer minimalisme in je leven is het credo bij deze trend. Maar ‘where to begin’? Dat is namelijk vaak de moeilijkste stap bij opruimen. Vaak zijn opruimtrucs erg handig hierbij. Denk aan het wegdoen van verpakkingsmateriaal (neemt vaak veel ruimte in beslag), functionele opbergers creëren (haken aan de muur), maar ook boeken zijn een goede om mee te beginnen.

Smart wonen

Ben je een liefhebber van gadgets en het nieuwste op technologiegebied, dan is deze trend echt op je lijf geschreven! Denk bijvoorbeeld aan intelligente schakelaars die je huis al verlichten en opwarmen net voordat je thuis aankomt van je werk. Maar ook een videodeurbel, slimme thermostaten en bewegingsdetectoren zijn onderdeel van smart wonen. Ook zie je dat steeds meer mensen Google Home thuis hebben. Die je letterlijk helpen met (al) je vragen en bediening binnen huis.

Transparant wonen

Grote stalen deuren met glas zijn een absolute trend, al een paar jaar. Ze zorgen voor meer ruimte- en lichtgevoel in je woonkamer en zijn daarnaast een echte eyecatcher. Wil je nog meer gevoel van ruimte hebben in je woning? Dan is het wegnemen van de overgang naar buiten en binnen een must do. Dat kan je onder andere doen door een schuifwand van glas te plaatsen waardoor je je tuin een verlengstuk van je woonkamer maakt. En op warme dagen, juist andersom.

Lees ook:  De beste films van 2019 (tot nu toe én verwacht)

Klein, kleiner, kleinst

We noemden het al eerder; de tiny houses. Groot(s) wonen is zeker niet meer het summum tegenwoordig. Je mag je huis een tiny house noemen, wanneer deze maximaal 50 vierkante meter omvat. Het wonen in een tiny house kent heel wat voordelen. Zo zijn de kosten een stuk lager, net als je ecologische voetdruk. Ook ben je veel meer op buiten gericht, omdat je immers maar zo weinige oppervlakte hebt om op te wonen. Er zijn inmiddels al heel wat tiny houses in Nederland te vinden. Vaak stuk voor stuk erg inspirerend om te bekijken wat betreft indeling. Ontspullen is iets wat je sowieso moet doen als je gaat voor deze woonstijl…

Foto header via iStock, credits: brintik

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy