Voorbij alle continenten: op 7 van de mooiste eindejaarsreizen

by Emma

Niet iedereen is weg van de decemberdrukte. Waar voor de een de feestdagen gevuld zijn met urenlang in de keuken staan en aanpappen met de familie, is het voor de ander een kwestie van een tijdelijke verdwijntruc naar een andere bestemming. Maar waar gaat de reis heen? Wij verzamelden de mooiste eindejaarsreizen.

Op zoek naar de zon?

We zijn de Europese winter gewend en daarom is het niet gek om zo ook in de koudere maanden ergens wat zonnestralen te stelen. Wel betekent dit dat je íets verder moet reizen.

Oceanië

Denk bijvoorbeeld aan het prachtige Tasmanië, Australië. De lucht is er extreem puur en haar ongerepte natuur zijn een waar cadeautje voor de gezondheid én het oog. Een ander voordeel is dat veel toeristen deze prachtplek overslaan, waardoor de rust je nog meer zal omarmen. Perfect voor een roadtrip, trouwens, waar je zeker Hobart (de hoofdstad) niet mag overslaan.

Azië

Wie naar Azië wil kan goed terecht in Vietnam, waar december verreweg de mooiste maand is om het land te bezoeken. Zonnige dagen met een lichte bries heten je welkom zodra je voet zet op de stranden. Bezoek de prachtige bloemovergoten velden en valleien in Moc Chau, het dromerige Ha Long Bay of de Hanoi Parfum Pagoda’s, waar je de waterlelies in bloei kunt zien.

Afrika

Tanzania is zeker een reis waard aan het einde van het jaar, ook al kan je hier wel iets meer drukte verwachten. Vogelliefhebbers worden hier dolgelukkig, aangezien dit de tijd is dat veel migratiesoorten arriveren (kijk bij Selous en Tarangire National Park). En natuurlijk is het geen verkeerd idee om de Serengeti te aanschouwen in al haar glorie, met of zonder safari tour. Of misschien wel vanuit een luchtballon…. (zie foto!).

Lees ook:  Travel Guide: een Griekse ontdekkingsreis op Lesbos

Omarm de kou!

Misschien ben je wél dol op de koudere temperaturen, maar ben je je thuisbasis gewoonweg even zat. Wintersporten of hiken zijn prima activiteiten in de sneeuw. En anders zit je knus ergens ingepakt bij een haardvuurtje – niets meer aan doen.

Europa

Ga voor het ultieme kerstavontuur eens naar Lapland in december. Waar velen denken dat het hier dan volledig verduisterd is, is het landschap daar verlicht door de maan, met magische gevolgen van dien. Doordat de sneeuw het maanlicht weerkaatst is het veel lichter dan je zou denken, en je vindt er meer dan genoeg bungalows van waar je dit prachtige fenomeen kunt bezichtigen. Kerst wordt groots uitgepakt hier, met lichten, kaarsjes en velen activiteiten. Ons vertrouwde vuurwerk vervangen ze in Lapland voor een prachtige sterrenhemel.

Noord-Amerika

Ook ’s winters is wildlife in volle gang, ook al moet je soms verder kijken dan je neus lang is. Kijk nou naar Yellowstone National Park: bizons, elanden, coyotes en meer. Als je er toch bent moet je langs Jackson, waar je kan skiën en gemakkelijk ander winteravontuur kunt beleven.

Zuid-Amerika

Het is makkelijk om te vergeten dat Argentinië slechts een beetje kleiner is dan Australië, en zo ook vele klimaatzones bevat. Trek naar het zuiden en je komt het ongelooflijke Patagonië tegemoet. Het is hier dan zomer dus écht koud is het er niet (verwacht een gemiddelde temperatuur van 15 graden). Bezoek gletsjers in Torres del Paine of Los Glaciares. De Andes raakt hier de zee en dat levert bijzonder mooie plaatjes op.

Lees ook:  Kia e-Niro, what a power to surprise!

Antarctica

Als je dacht dat het te koud was voor een bezoekje aan Antarctica dan had je het goed fout. Ben je al in Argentinië? Reis dan vooral nog wat zuidelijker door. 22 uur per dag zon (en dus meer tijd en licht om te ontdekken)en meer en meer dieren worden wakker (walvissen, zeehonden en zelfs pinguïneieren komen nu uit).

Foto header via iStock, credits: Rocket k

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy