Review Moccamaster KBG Select: filter koffie in een design jasje

Review Moccamaster KBG Select: filter koffie in een design jasje

Ongetwijfeld ben je de nieuwste trend op het gebied van een heerlijk kopje koffie al tegen gekomen: slow coffee. Wat deze manier van koffie maken precies inhoudt zit ‘m eigenlijk al in de naam. Van filterkoffie- tot padmachines keren we nu weer terug naar het nemen van de tijd voor onze dagelijkse bak. Om die reden is de comeback van filterkoffie dan ook niet een hele vreemde trend te noemen. Een van deze filterkoffie-apparaten is de nieuwe Moccamaster KBG Select. Wij mochten hem testen.

Design

Zeker niet onbelangrijk; het design van de koffiemachine. Zodra je de KBG Select uit de verpakking haalt valt het design dan ook gelijk op. Het ontwerp voelt retro aan (zeker in de fel rode kleur, maar ook zalmroze is gaaf) – en past perfect tussen je andere keukenapparatuur op je aanrecht. Nice to know: de Moccamaster is een stukje écht Hollandsch design en wordt handgemaakt. Heb je een Moccamaster in huis dan weet je dat je dus een uniek apparaat hebt.

Methode

Dan beginnen met het zetten van het eerste kopje koffie. Het is vrij eenvoudig. Je kan tot 10 koppen koffie in één keer zetten met de Moccamaster, maar natuurlijk kan je ook gewoon een enkele kop koffie zetten. Het liefst drink je je koffie immers vers. Het leuke aan het hebben van een filterapparaat ook weer vroegere tijden doen herleven. Ik weet nog dat ik vroeger thuis bij mijn ouders en opa en oma koffie mocht zetten. Heerlijk dat proces en het precies goed uitkienen van hoeveel schepjes koffie op hoeveel water. Plus de heerlijk koffiegeur die de kamer vervolgens vulde. En heb je een feestje? Dan heb je binnen een mum van tijd een grotere hoeveelheid koffie gezet. Erg handig dat de Moccamaster voor zowel grotere als kleinere hoeveelheden een fijne koffiezetter is. Met de keuze schakelaar is dit zelfs een fluitje van een cent.

Lees ook:  Bier gebrouwen van regenwater

Review Moccamaster KBG Select: filter koffie in een design jasje

Review Moccamaster KBG Select: filter koffie in een design jasje

Wat betreft die schepjes koffie: je bent natuurlijk je eigen barista, maar qua dosering heb ik het zo gedaan: 3 schepjes (met het bijgeleverde maatschepje) koffie (zelfgemalen, of course) en ongeveer 0,7 liter water. Maar zoals ik al zei, je bent je eigen barista dus mocht je je eigen koffie preferences willen proberen, vooral doen.

Smaak

Le moment suprême. Het proeven van de koffie. De temperatuur was précies goed en de koffie was noch te bitter noch te zoet. Ook smaakte elke slok hetzelfde, en wachtte er geen bittere drab op het eind. Het enige nadeel was eerlijk gezegd dat hij te snel op was. Dan toch maar een pot voor meer personen zetten? Hm.

Review Moccamaster KBG Select: filter koffie in een design jasje

Onderhoud

Niet het leukste onderdeel over het algemeen. Maar zoals elk koffiezetapparaat moet je het goed schoonmaken en houden. Het mooie is dat je met een filterkoffiezetapparaat een stuk sneller klaar bent dan met al de moderne veelsoortige-koffiezetapparaten tegenwoordig. Het is vooral zaak ook om het filtergedeelte goed schoon te houden. Je wilt schimmel immers voorkomen.

Conclusie

Wat een mooi apparaat. Niet alleen wat betreft looks, maar zeker ook wat betreft de koffie. Het grappige is ook dat zowel mijn linker- als rechterburen dit apparaat ook al daadwerkelijk op hun aanrecht hebben staan. En ik hun enthousiasme over de Moccamaster al had mogen ervaren. Leuk om hem zelf nu ook te kunnen testen. Filterkoffie is zeker here to stay wat mij betreft!

0 comments on “Review Moccamaster KBG Select: filter koffie in een design jasje

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *