Plannen en organiseren, zo begin je het nieuwe jaar goed voorbereid!

by Redactie

Goede voornemens zijn er om het hele jaar door te hebben, niet per se alleen met het begin van een nieuw jaar…. Toch? Beter om het nieuwe jaar niet te starten dus met de geijkte goede voornemens, maar met een hernieuwde (en verbeterde) structuur in je leven. Want hoeveel mensen lopen er gedurende het jaar wel niet vast als het aankomt op time management? Wil je het een keer goed doen, dan is het zaak om een nieuw jaar goed georganiseerd te beginnen. Wij geven tips om beter te plannen en organiseren.

Wat is je doel

Een goede structuur begint met het stellen van een doel. Of misschien heb je dat doel al wel in gedachten. Wil je bijvoorbeeld meer rust aan je hoofd, of wil je meer tijd voor je sociale leven of misschien ben je nu eindelijk klaar met die overvolle agenda. Bedenk hoe je graag wílt dat iets gaat zijn. Heb je dat ‘in mind’ dan is het zaak om de weg er naar toe uit te stippelen en dit ook te organiseren.

Afvinken van je to do list

Niets lekkerder dan een nieuw jaar beginnen met een to do list die helemaal afgestreept is. Zo’n to do list staat vaak vol met klusjes rondom het huis. Dingen die veel ruis kunnen veroorzaken en daardoor ook je timemanagement in de war kunnen gooien. Probeer dan ook die eerste paar weken van het nieuwe jaar er even de schouders eronder te zetten en die to do’s af te vinken. Zorg bijvoorbeeld voor de vervanging van die lampen in je huis die het al maanden niet meer doen. Of zorg dat de afzuigkap in je keuken wordt voorzien van nieuwe spirobuizen, dat de doorluchting weer optimaal is in huis. Het zijn vaak stuk voor stuk niet de leukste klusjes. Maar eenmaal afgevinkt, daalt er een enorm gevoel van ruimte in je hoofd neer…

Lees ook:  Daddy’s to be: deze boeken wil je gelezen hebben voordat je kleine er is 

Prioriteiten stellen

Super moeilijk, maar wel belangrijk voor een optimale structuur: prioriteiten stellen. Stop je weken niet helemaal vol, maar laat ruimte over voor niets. Laat de leegte soms de leegte zijn. Heel moeilijk, helemaal in deze tijd waarin we allemaal bijna 24/7 online zijn. Durf daarbij ook af en toe nee te zeggen. Als je dat kan en toepast dan weet je dat je op de juiste weg bent naar een jaar dat enigszins stressloos in elkaar kan zitten.

Foto header via iStock, credits: Yulia Lisitsa 

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy