Ischgl, daarom móét je daar een keer skiën

by Wanda Bregman

Het wintersportseizoen is weer geopend en om de zomer dan toch een beetje door te trekken is Ischgl dé place to be. Heb je je wintersport nog niet geboekt, boek deze dan maar. Dit luxe wintersportdorp is een stukje Ibiza in de sneeuw. Ischgl is omgeven door maar liefst 250 km aan vetmooie pistes en telt maar 1.600 inwoners. Het elegante dorpje ligt in Oostenrijk en schurkt tegen de Zwitserse grens aan. Voor ieder wat wils, rood, blauw, zwart, groen en off-piste, iedere skiër, ervaren en onervaren, komt hier volledig aan zijn skitrekken.

Ik ging op zoek naar het geheim van Ischgl, want waarom is dit skigebied zo gewild, waarom krijgt iedereen die ik spreek een vette glimlach op zijn gezicht en sparkling eyes? De promotieskihelm van Isgchl deed ook even kort Rotterdam aan en ik nam er een kijkje. Om alvast de sfeer en hoogstaand culinaire verrassingen te proeven en kennis te maken met de nieuwe classy features in dit skigebied.

Verwarmde F1 skiliften

Alles in Ischgl draait om maximaal comfort. Om jouw vakantie gruwelijk comfortabel te laten verlopen, tot in het kleinste detail. Daar gaan ze heel ver in. Wat nieuw is dit jaar zijn de verwarmde skiliften (yup, met warme billen uit de skilift), een 8-seated skilift (de eerst in Europa!) en een heuse F1 skilift onder de skiliften. Deze lift gaat razendsnel omhoog terwijl je op brede, ergonomische zitjes vertoeft, met heating natuurlijk, hij is muisstil met z’n low-noise en ook nog eens low-vibration. Fun!

Ischgl is een merk

Ook dit zie je terug in elk detail. Je wordt overal in de watten gelegd, geholpen, het wordt uitermate makkelijk voor je gemaakt om Ischgl op-en-top te beleven in alle facetten. Legendarisch zijn de opening en closing party’s op de pistes. Dit jaar openden ze officieel het seizoen op 30 november en 2 mei 2020 is de closing met weer een belachelijk goed concert. Want alle grote sterren willen boven op de 2.500 meter hoge bühne draaien en spelen. Zo deed Lenny Kravitz de closing vorig jaar, hoe vet, in de sneeuw, in de bergen. Ook het nightlife in Ischgl liegt er niet om, strakke feesten in bijvoorbeeld Pacha, Space 73, de Champagnebar, you name it. Shoppen? Naar hartenlust, ook in de nabijgelegen (tax free!) dorpen. En in 2022 opent een fantastisch nieuw saunalandschap van het hoogste niveau. Maar er is meer.

Lees ook:  Een abonnement op meer hygiëne in je huis? Het kan!

Het geheim van Ischgl

Hoe snoeihard er ook gefeest wordt, Ischgl ziet eruit om door een ringetje te halen, dag en nacht. Ook de sneeuwcondities zijn perfect. Evenals de après-ski, dat is niet alleen feesten op lokaal niveau, ook in stijl, met de beste wijnen en beste lekkere house grooves met top Dj’s. En toch blijft Ischgl ook een gewoon bergdorpje waarin knusheid en gezelligheid voorop staat. Ze kennen uitzonderlijke hoogstaande culinaire verrassingen, en ook sfeervolle eetgelegenheden die alleen lokale producten serveren. Alles is even smaakvol. Iedereen komt aan zijn trekken. Het geheim? ‘We gaan niet minder dan een 10, op alle niveaus.’ Dat voel je, merk je, zie je, hoor je en proef je. Alle zintuigen worden geknuffeld, gebalsemd en gestreeld in die skigebied. Ischgl is een pure belevenis voor iedereen, daar móét je (minimaal) een keer geweest zijn.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy