Dé travel trends voor 2020

by Jill Buitenhuis

Een nieuw decennium breekt bijna aan. Het goede moment om vooruit te kijken naar het aankomende jaar, en voornamelijk naar de ontwikkelingen op het gebied van reizen. Ontwikkelingen die voor de hand liggen, maar ook veranderingen waar je niet aan denkt. En dat maakt het aankomende jaar erg interessant in de reiswereld. We nemen je mee in de travel trends voor 2020.

Instagram destination

Aankomend jaar kijken vooral Millennials en de helft van generatie Z naar hoeveel likes een vakantiepost kan verdienen. Een vakantiekiekje moet geloofwaardig overkomen bij de volgers. Dat is een vuistregel die geldt voor het zoeken naar een “Instagram destination”. Reizigers kijken ook steeds meer naar posts van vrienden, familie of onbekende Instagrammers via hashtags. De influencers worden minder vaak gezien als inspiratiebron, omdat meer dan de helft van de reizigers vindt dat deze foto’s niet geloofwaardig zijn.

Dé travel trends voor 2020

Paspoort

Op de vliegvelden worden de rijen een stuk korter dankzij gezichtsherkenningtechnologie. KLM is startte dit jaar al met de eerste tests, waarbij reizigers met een selfie in de KLM-app zonder paspoort langs de controlepunten kunnen. Hierbij valt te denken aan de security of bij het instappen van het vliegtuig. In 2020 gaan steeds meer reizigers hiermee in aanraking komen. In de KLM-app zien reizigers waar ze op het vliegveld gebruik kunnen maken van deze technologie.

Slo-mo

Slo-mo wordt aankomend jaar het nieuwe FOMO. FOMO betekent “Fear Of Missing Out”, wat ook wel betekent dat je een angst voelt om iets te missen en altijd maar door blijft gaan om overal bij te kunnen zijn. Dit jaar gaan we als Nederlanders rustiger aandoen. We kiezen voor langzamere vervoersmiddelen, om de impact op het milieu te beperken. Ook kiezen mensen ervoor om een route te nemen die langer duurt, om zo meer van de reis te genieten.

Lees ook:  Hoe je 'groener' met je smartphone omgaat

Combi-reizen

Duurzaamheid speelt een belangrijke rol aankomend jaar met betrekking tot de travel trends. Reizigers houden rekening met duurzaamheid bij het boeken van een reis. Het gevolg hiervan is dat steeds meer ,ensen hun reizen combineren. Met een combi-reis, bedoelen we reizen met de trein en met het vliegtuig. KLM voegt bijvoorbeeld meer mogelijkheden toe aan de website, om kortere afstanden met de trein te plannen. De combinatie van reizen met de trein en het vliegtuig kan hierdoor gemakkelijker gepland en geboekt worden.

Second-cities

Wereldsteden als Barcelona, New York en Londen worden aankomend jaar natuurlijk nog steeds heel veel bezocht, maar de trend wordt om naar wat minder bekende steden te gaan, de “second cities”. Zo wordt het toerisme meer verdeeld en wordt de omgeving meer beschermd. Wereldplekken als Barcelona merken nu al de problemen door het toerisme, net als het populaire eiland Bali. Kijk daarom aankomend jaar naar de wat minder bekende plekken, om nieuwe parels te ontdekken en je steentje bij te dragen aan het verminderen van het toerisme in de grootste steden van de wereld. Zo kunnen de “locals” blijven genieten van hun mooie steden.

Foto header via iStock, credits: m-imagephotography 

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy