Dag winterdip: 5 x zo ontsnap je aan de winter

Dag winterdip: 5 x zo ontsnap je aan de winter

De winter heeft iets speciaals. Het klinkt altijd gek, maar het warme gevoel komt naar boven tijdens de koude dagen. Het gevoel van samenzijn, ’s avonds gezellig de kaarsjes aan doen en een warme kop thee drinken. Maar de keerzijde van de winter is dat het snel donker wordt, waardoor de dagen korter zijn en je ’s avonds minder zin hebt om naar buiten te gaan. Wanneer je dit zat bent, is het een goed idee om even de winter te ontsnappen en de warmte op te zoeken. We hebben de leukste plekken voor je opgezocht, waar je weer even op kunt laden door de zonnestralen. Zeg maar dag tegen de winterdip.

Kaapstad

Rond deze tijd van het jaar stijgt het kwik nog altijd boven de dertig graden in Kaapstad. In deze stad is vervelen niet mogelijk, er is zóveel te doen en te zien. Ga bijvoorbeeld wind- of kitesurfen, of pinguïns spotten bij Boulders Beach. Wandelen over de Tafelberg moet je ook gedaan hebben. Het uitzicht over de stad is iets dat je voor je leven bij blijft.

Egypte

In de zomermaanden is dit land vaak veel te warm om te bezoeken. Maar in de wintermaanden kun je hier prima vertoeven. De temperaturen liggen tussen de 21 en 30 graden. Precies goed. In de badplaats Hurghada vind je luxe resorts. Buiten de resorts is ook genoeg te doen. Ga bijvoorbeeld met de Egyptenaren op vistocht. Een goede ontspanning, en je pakt ook nog even een paar uur op de boot mee. Genieten!

Lees ook:  Een 5-daagse rally in een oud barrel door Europa, dat is de Carbage Run

ABC-eilanden

Aruba, Bonaire & Curaçao: eilanden die je het hele jaar door kunt bezoeken. Wanneer je houdt van groen en wandelen kun je het beste Bonaire bezoeken. Curaçao biedt enerzijds rustige stranden, waar je kunt relaxen. Anderzijds biedt het eiland toffe feesten en kun je hier helemaal uit je dak gaan. Even weg van alle verplichtingen thuis en je verstand op 0 zetten. Aruba is ongeveer net zo groot als Texel, maar biedt ook veel mogelijkheden. De spierwitte stranden geven je gelijk het vakantiegevoel waar je naar op zoek was.

Mexico

Paradijs op aarde. Mexico is een goede bestemming voor de winter. Op het moment dat het bij ons koud wordt, stopt in Mexico het regenseizoen. Hierdoor is het minder klam en is het een stuk droger. Cancun, Tulum en Playa del Carmen zijn plekken waar je fijn kunt verblijven. Wanneer je in Mexico bent moet je natuurlijk wel de lokale specialiteit proberen: tequila.

Gambia

6 uurtjes vliegen en je bent in “the smiling coast of Africa”. Dit land heeft zoveel te bieden. Je kunt helemaal tot rust komen aan het strand en genieten van goede cocktails of het lokale biertje Julbrew. Als je het binnenland ingaat kom je op veel bijzondere plekken. Je ontmoet lieve mensen, kunt basisscholen bezoeken en leert de cultuur van Gambia kennen. Het vissersdorp Tanji is ook een aanrader.

Foto header via iStock, credits: Alexcpt

0 comments on “Dag winterdip: 5 x zo ontsnap je aan de winter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *