Cappuccino en ik: een persoonlijk koffie drieluik

by Imke

Al toen ik een pubermeisje van 14 jaar was, was ik een groots liefhebber van cappuccino. Wellicht al wat eerder, maar toen was het waarschijnlijk vooral het melkschuim wat ik lekker vond. Het zijn sowieso de jaarlijkse zomervakanties naar Italië geweest die mijn liefde voor goede koffie heeft aangewakkerd. In geen ander land zetten ze namelijk koffie liefdevoller dan daar. Met ons dagelijkse vakantiezakgeld gingen mijn zus en ik dan ook steevast een kop cappuccino drinken in het nabijgelegen dorpje van de Italiaanse camping waar we vertoefden. Liever daar ons geld aan besteden dan aan andere (onnuttige) zaken. En die liefde voor koffie, en dus met name cappuccino, is blijven bestaan. En die liefde heeft me meer opgeleverd dan ik ooit had durven denken. Een persoonlijk drieluik, in samenwerking met Philips, waarvan vandaag het eerste deel.

Beginjaren van het blogtijdperk

De liefde voor cappuccino vertaald zich in de beginjaren van 2000 namelijk in een blog met de naam Daily Cappuccino. Yes, de website die jullie nu voor jullie hebben. In die tijd was het bloggen iets wat helemaal nieuw en upcoming was. Dat vond ik wel interessant en leuk en zodoende begon ik, met hulp van mijn ex-vriendje, een eigen blog. Gewoon, voor de leuk. En met de naam Daily Cappuccino. Het idee? Elke dag een artikeltje live die mensen konden lezen onder het genot van hun dagelijkse cappuccino. Een hobby was geboren. Hoe tof dat nu, een jaar of 13 later de blog is uitgegroeid tot goed lopende lifestyle website, inclusief redactie. Nog altijd krijg ik de vraag waar de naam vandaan komt en dan kan ik met trots zeggen wat de achtergrond is. Maar ook dat we al zo lang een goedlopende website zijn. En dat allemaal met ene kop cappuccino als beginpunt…

Lees ook:  De leukste stadsstranden van Nederland

Vijf koffievarianten

Op de redactie drinken we natuurlijk ook alleen maar goede koffie. Op slechte koffie kan je immers niet gedijen. Met de nieuwe Philips 3200 LatteGo machine kunnen we vijf koffievarianten zetten. Ideaal, want voor ieder wat wils én met verse koffiebonen. En het meest fijne aan dit apparaat; het LatteGo melksysteem is heel makkelijk schoon te maken en houden. Want dat is vaak zo’n gedoe bij andere apparaten. Via deze link kan je meer lezen over de LatteGo.

Binnenkort deel twee van dit drieluik!

Illustratie header door Sella Molenaar

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy