4 x zo zorg jij dat je er warm bij zit deze winter

4 x zo zorg jij dat je er warm bij zit deze winter

Ook zo’n hekel aan de wintertijd? De donkere dagen, de feestdagen die vaak vol verplichtingen zitten. Maar vooral die kou… Gelukkig zijn er genoeg manieren om lekker warm de winterdagen door te komen zónder dat je er voor naar het buitenland hoeft te gaan.

1) Paradijselijke films

Buiten is het koud en guur. Geen beter excuus om lekker binnen te cocoonen met warme sokken aan je voeten een dekentje over je heen op de bank. Met als kijkvoer zomerse films, om heerlijk bij weg te dromen. Bijvoorbeeld Dirty Dancing, The Beach of (500) days of summer.

2) Vlammen maar

Ben je gezegend met een kachel of open haard in huis, dan ben je een geluksvogel. Een wetenschappelijk studie in Duitsland heeft namelijk ooit uitgewezen dat bezitters van een haard of houtkachel zich niet alleen beter, maar ook gelukkiger en gezonder voelen dan mensen die geen haardvuur in huis hebben. Alle reden dus om in de wintermaanden die kachel goed op te stoken. Bij voorkeur met witte pellets, want die brengen een heel schone verbranding met zich mee.

3) De innerlijke mens

De innerlijke mens moet je altijd goed verzorgen. En in de winter nog even net wat extra. Sowieso met de nodige vitamines, maar ook met lekkere, warme dranken. Trakteer jezelf dan ook regelmatig op een zelfgemaakte chocolademelk (met échte cacao). Schenk jezelf in het weekend een glaasje warme gluhwein in en maak thee van verse gember. Een aaneenschakeling van verwarmende geluksmomentjes!

4) Beweging

Ondanks dat je als niet-winter-liefhebber vast geen zin hebt om naar buiten te gaan. Kan een strandwandeling bij koud weer, juist ontzettend lekker zijn. Jij tegen de elementen. Even je hoofd leeg maken. En dan daarna jezelf trakteren op alle hierboven genoemde punten. Succes verzekerd.

Lees ook:  3 x interieurtips en inspiratie voor wat harmonie in huis

Foto header via iStock, credits: Solovyova 

0 comments on “4 x zo zorg jij dat je er warm bij zit deze winter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *