4 x zo zorg jij dat je er warm bij zit deze winter

by Redactie

Ook zo’n hekel aan de wintertijd? De donkere dagen, de feestdagen die vaak vol verplichtingen zitten. Maar vooral die kou… Gelukkig zijn er genoeg manieren om lekker warm de winterdagen door te komen zónder dat je er voor naar het buitenland hoeft te gaan.

1) Paradijselijke films

Buiten is het koud en guur. Geen beter excuus om lekker binnen te cocoonen met warme sokken aan je voeten een dekentje over je heen op de bank. Met als kijkvoer zomerse films, om heerlijk bij weg te dromen. Bijvoorbeeld Dirty Dancing, The Beach of (500) days of summer.

2) Vlammen maar

Ben je gezegend met een kachel of open haard in huis, dan ben je een geluksvogel. Een wetenschappelijk studie in Duitsland heeft namelijk ooit uitgewezen dat bezitters van een haard of houtkachel zich niet alleen beter, maar ook gelukkiger en gezonder voelen dan mensen die geen haardvuur in huis hebben. Alle reden dus om in de wintermaanden die kachel goed op te stoken. Bij voorkeur met witte pellets, want die brengen een heel schone verbranding met zich mee.

3) De innerlijke mens

De innerlijke mens moet je altijd goed verzorgen. En in de winter nog even net wat extra. Sowieso met de nodige vitamines, maar ook met lekkere, warme dranken. Trakteer jezelf dan ook regelmatig op een zelfgemaakte chocolademelk (met échte cacao). Schenk jezelf in het weekend een glaasje warme gluhwein in en maak thee van verse gember. Een aaneenschakeling van verwarmende geluksmomentjes!

4) Beweging

Ondanks dat je als niet-winter-liefhebber vast geen zin hebt om naar buiten te gaan. Kan een strandwandeling bij koud weer, juist ontzettend lekker zijn. Jij tegen de elementen. Even je hoofd leeg maken. En dan daarna jezelf trakteren op alle hierboven genoemde punten. Succes verzekerd.

Lees ook:  7 x de lekkerste vega BBQ gerechten

Foto header via iStock, credits: Solovyova 

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy