4 x zo creëer je je eigen droom design badkamer

4 x zo creëer je je eigen droom design badkamer

Als je badkamer wel een goede opfrisbeurt kan gebruiken, dan is het zaak om niet zomaar lukraak aan de slag te gaan. Een goede voorbereiding is immers het halve werk. Helemaal wat betreft inspiratie opdoen. Wil je kortom jouw eigen droom design badkamer? Lees dan onderstaande tips.

1) Inspiratie

Het begint allemaal met een goede brainstormsessie. Struin Pinterest af en verzamel al de mooiste badkamer ideeën. Knip in interieurbladen en maak vak dit alles een moodboard. Ook als je niet per se een creatieve geest bent, helpt een moodboard met het overzichtelijk maken van jouw wensen. Ook is het belangrijk om meteen goed na te gaan waar de leidingen overal zitten in je badkamer.

2) Bad en/of douche

Als je echt grondig de badkamer gaat aanpakken dan kan het zo zijn dat je moet kiezen voor een douche of bad, of misschien wel beide. Is je badkamer niet heel groot van formaat, bedenk dan goed waar je behoeften liggen. Een douche in een bad is namelijk ook nog een mogelijkheid. En een bad klinkt heerlijk, maar als je er in de praktijk maar zelden in ligt, niet heel praktisch. Een heerlijke inloop regendouche kan ook zeker volstaan dan.

3) Wastafel

Een nieuw badkamermeubel kan ook al wonderen doen als opfrisbeurt van je badkamer. Wat betreft een wastafel is bijvoorbeeld al zoveel mogelijk. Net als de opbergruimte onder de wastafel. Heb je veel ruimte nodig of is een enkele lade al voldoende? Wat voor materiaal kies je? Allemaal vragen die je ook al met het moodboard (zie tip 1) kan vormgeven.

Lees ook:  Zo zit je er (letterlijk) warmpjes bij tijdens de lange zomer avonden die gaan komen

4) Verlichting

Niets vervelender dan verkeerde verlichting in je badkamer. Zo is bij je wastafel feller licht nodig dan in de rest van de badkamer. En hoe heerlijk is het als je ontspannen in bad wil gaan liggen en dan met een dimmer het licht zachter kan zetten? Maak kortom een goed lichtplan. Alles om van jouw badkamer een persoonlijke wellness oase te maken.

Foto header via iStock, credits: gan chaonan 

0 comments on “4 x zo creëer je je eigen droom design badkamer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *