4 x tips voor een interieur met karakter

4 x tips voor een interieur met karakter

Gedurfde details toepassen in je huis is niet voor iedereen weggelegd. Het kiezen voor een meer gangbare inrichting voelt toch vaak net wat veiliger. En dat is jammer, want met het toepassen van wat eenvoudige interieur hacks tover je jouw woning om tot een unieke woonbeleving mét karakter.

1) “Lighten up” je meest gebruikte objecten

Ga na wat de dingen in huis zijn die je het meeste gebruikt. Denk aan lichtschakelaars, deurklinken, kastgrepen en de trapleuning. Maak deze objecten juist speciaal. Kies voor een mooie metaalsoort, of een in-het-oog-springende kleur. Hoe tof is het om de trapleuning als ware eyecatcher van je huis te bombarderen! Behoefte aan advies op dat gebied? Vraag dan zeker eens advies bij de trapleuningspecialist.

2) Durf te mis-matchen

Oftewel, voorkom dat je interieur er té gelikt uit ziet. Het is vaak veel leuker om te zien dat sommige meubels, kleuren en accessoires in je woning niet per se met elkaar matchen. Dat maakt het namelijk juist persoonlijk. Een goede manier om dit te bereiken is bijvoorbeeld het mixen van vintage met modern.

3) Verlichting

Een lichtplan waar over nagedacht is, doet wonderen voor je huis. Kies niet te veel voor standaard spotjes. Maar durf te combineren met wandlampen, hanglampen en misschien zelfs wel lichtslingers. Je creeert op deze manier ook gelijk diepte in je verlichting.

4) Onverwachte kleuren

Het is heel makkelijk om voor de meer veiligere tinten te kiezen voor op je muur. Maar probeer eens out of the box te denken en kies voor een donkerdere kleur dan dat je normaal misschien zou doen. Het moet natuurlijk geen allegaartje worden van kleuren. Maar door eens te kiezen voor een meer uitgesproken kleur op één van je muren oogst je gelijk een veel karaktervoller resultaat.

Lees ook:  In 5 stappen een schoon, fris én opgeruimd huis

Foto header via iStock, credits: KatarzynaBialasiewicz 

0 comments on “4 x tips voor een interieur met karakter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *