Vintage Capri e-bike zonder ontsierende motor of batterij

Vintage Capri e-bike zonder ontsierende motor of batterij

E-bikes zie je al in verschillende soorten voorbij sjezen. Van de semi-sportieve pedelecs of klassieke motorfiets lookalikes tot strakke designfietsen. Wat ze allemaal gemeen hebben is een fiks frame en dito batterijen. Ergens in je ontwerp moet je die elektromotor en batterij toch kwijt. De ontwerpers van de Capri e-bike denken daar anders over. Zij zijn erin geslaagd om een vintage fiets te ontwerpen, waarbij de elektrische onderdelen niet zichtbaar zijn.

‘Onzichtbare’ batterij

De fiets heeft een eenvoudig en klassiek Frans frame. Lederen (zelfs in vegan verkrijgbaar) accessoires en wat chrome doen je denken dat je met een toffe, maar gewone fiets te maken hebt. Niets is minder waar. In het ranke frame en achterwiel is een motor verwerkt. Om de batterij onzichtbaar te maken, is een list bedacht. Dit zit gewoon in het metallic flesje. De trapondersteuning die deze combi oplevert, zorgt voor een topsnelheid van 40 km/u. Het helpt zeker dat de fiets maar 19 kilogram weegt. Het sportieve uiterlijk is dus niet voor niets.

Pacific Blue, Jungle Green of Melting Silver

De Capri e-bike is in een heren (Metz) en een damesmodel (Azure) verkrijgbaar. De kleurstelling is een apart verhaal. De makers hebben zich voor de kleuren laten inspireren door sportieve auto’s uit de jaren ’70. Je kunt dus kiezen uit Pacific Blue, Jungle Green of Melting Silver. Helaas kun je ‘m nog niet meteen aanschaffen. De eerste Crowdfunding ronde is gelukt, dus de eerste modellen staan voor april 2020 op de planning.

Beeld via de website van Capri e-bike

Lees ook:  Elektro step

0 comments on “Vintage Capri e-bike zonder ontsierende motor of batterij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *