Simpele opruimtrucs voor een spik en span huis

by Jill Buitenhuis

Opruimen… een vervelende klus, die toch eigenlijk wel iedere dag moet gebeuren. Het is niet moeilijk, maar van tevoren is de drempel vaak hoog en ben je bang dat het veel tijd gaat kosten. Met deze gemakkelijke opruimtrucs, heb jij je huis binnen no time opgeruimd en krijg je bíjna zin om direct aan de grote “opruim” te beginnen…

Vaste plekken

Hoe vaak raak je wel niet je bos sleutels kwijt, omdat je ze iedere dag op een andere plek neerlegt als je thuiskomt van werk? Maak voor dit soort belangrijke spullen een vaste plek. Hang in de gang een sleutelkastje op, waardoor je jezelf aanleert om je sleutels daar op te hangen. Ook laat je op deze manier niet alles rondslingeren in huis. Jas direct aan de kapstok, sleutels op een vaste plek, schoenen in een schoenenkastje uit het zicht. Het zal even wennen zijn om je spullen op een vaste plek neer te leggen, maar wanneer je hieraan gewend bent wil je niet meer anders.

Praktisch

De praktische tips zijn toch wel vaak de fijnste tips. Zo zijn er voor de rotklusjes in huis, oplossingen die het vervelende klusje gemakkelijk maken. Iets waar de meeste mensen tegen op kijken, is het goed wegwerken van de kabels van elektrische apparatuur. Het is echt niet fijn om televisie te kijken en tegelijkertijd ook naar rommelige snoeren te kijken. Met kabelbinders houd je snoeren eenvoudig bij elkaar. Binnen 1 seconde heb je de kabelbinder om de snoeren heen, wat het ook nog eens een gemakkelijke oplossing maakt.

Lees ook:  Welke woonstijl past bij jou?

Slaapkamer

Een plek waar het al gauw een rommel wordt, is toch wel de slaapkamer. Het is gemakkelijk om je kleren “even” op de stoel in de kamer te leggen. Het gevaar hiervan is alleen dat je dit iedere dag doet, en er aan het einde van de week een gigantische berg kleren op de stoel ligt, waardoor je de stoel niet meer kunt zien. Haal de stoel of kruk dus weg. Als je je kleren niet meer even snel ergens overheen kunt hangen, ga je de kleding sneller ophangen op de plek waar dat hoort. Wordt nu alle kleding op de grond gegooid? Zet dan een leuke wasmand in de kamer, waardoor alles in ieder geval opgeruimd in een mand zit.

Post-it

Zijn er taken die gedaan moeten worden in het huis, maar heb je geen zin om voor de tiende keer te vragen of je lief even de rommel op wil ruimen? Hang post-its op de deuren, als reminder. Zo voorkom je ruzie en vraag je het op een leuke manier, waardoor je lief vast verrast is en gelijk het héle huis opruimt… ;)

Foto header via iStock, credits: Bogdanhoda

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy