Je DJ-droom uit laten komen? Tips & tricks.

by Jill Buitenhuis

Martin Garrix, Armin van Buuren en Tiësto. Mannen die een baan hebben waar veel mensen van dromen. De hele wereld rond in je privéjet, draaien in uitverkochte stadions en een érg fijn salaris. Deze mannen zijn allemaal begonnen met het dj-vak thuis op hun zolderkamer. Droom je ook van zo’n carrière, maar weet je niet hoe je hiermee begint? We hebben tips voor je verzameld, waarmee je direct aan de slag kunt met je nieuwe carrière.

Blijf jezelf

Het beroep dj is erg upcoming. Dit zorgt ervoor dat het belangrijk is om je op een manier te onderscheiden. Wil jij de hele avond alleen maar hits uit de ‘90s draaien? Doen! Jij bent de baas. Hiermee onderscheid je je ook, omdat je herkenbaar wordt door het genre dat je draait.

Oefenen, oefenen, oefenen

Het dj-vak heb je niet 1,2,3,4 onder de knie. Tot vier kunnen tellen is wel erg belangrijk ;). Het dj-en draait om timing. Ieder nummer heeft zijn eigen BPM: ‘beats per minute’. Wanneer je twee nummers in elkaar mixt, zorg er dan voor dat het tempo gelijk is. Tot vier tellen dus. Laat geen vocals door elkaar heen lopen, dit klinkt rommeling en bevordert de sfeer op de dansvloer niet.

Je eigen plek

Om te kunnen oefenen, heb je een plek nodig waar je dit kunt doen. Bijvoorbeeld op je slaapkamer. Je dj gear bestellen is dus stap 1 voor het beginnen van je dj-carrière. Een goede koptelefoon is van belang, even als een tafel waarmee je goed kunt experimenteren en je eigen stijl kunt ontwikkelen. Beginnende dj’s kiezen vaak voor MIDI-controllers.

Lees ook:  De impact van social games

Deel je Spotify

Maak je je eigen lijsten op Spotify? Zorg ervoor dat de playlists openbaar zijn en dat je ze deelt op social media. Uit succesverhalen van andere dj’s blijkt dat Spotify een begin van een carrière kan betekenen. Wanneer iemand uit de “clubwereld” jouw lijst tegenkomt en er iets in zit, weet diegene van wie de lijst is en kunnen ze contact met je opnemen. Ook kun je de lijsten natuurlijk zelf naar clubs sturen.

USB-stick is heilig

Als je als dj gaat werken, is je usb-stick je beste vriend. Zonder muziek kun je niet draaien. Vergeet dit dus nooit als je ergens naar toe gaat om te draaien of te oefenen. Twee USB-sticks meenemen is handig voor de zekerheid. Bewaar ze dan niet op dezelfde plek. Mocht je per ongeluk je tas of jas ergens laten liggen, heb je nog een reserve.

Foto header via iStock, credits: FabrikaCr

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy