Idris Elba lanceert de nieuwste Ford elektrische SUV geïnspireerd op de Mustang

Idris Elba lanceert de nieuwste Ford elektrische SUV geïnspireerd op de Mustang

Wie hem kent, weet dat deze Britse acteur een echte autofanaat is. En voor hen die net zo’n voorliefde hebben voor het voertuig op vier wielen, kunnen zich in de handen wrijven over wel een hele gave samenwerking. Niemand minder dan Idris Elba gaat een creatieve collaboratie aan met Ford, om zo het nieuwe elektrische SUV model te presenteren in Los Angeles aan het einde van deze maand. Wat kunnen we hiervan verwachten?

Mustang

Het eerste wat (uiteraard) opvalt is dat het model geïnspireerd is op de Mustang. Denk aan de iconische pony car en je zult ongetwijfeld elementen terug herkennen in ook deze elektrische EV crossover. Het lijkt erop dat het ontwerp van de drie-stavige achterlichten ook hier terugkomt, net zoals de vlakke achterkant van de auto. Toch verwachten experts dat het échte Mustang-kenmerk zich terug laat zien in de kracht van de auto. De CEO, Bill Ford, heeft losjes laten weten dat de EV enorm te keer kan gaan, “like hell.”

Groene duivel

En dit is bijzonder. Want normaal gesproken brandt een auto heel wat fossiele brandstoffen op als hij ook heel hard wil kunnen rijden. En zo is er dus een brug gebouwd tussen ‘groen en saai’ en ‘heel erg spannend en slecht voor het milieu’, aldus Ford zelf. Idris Elba, die zelf vroeger voor Ford heeft gewerkt (net zoals zijn vader), stelt ook dat hij heel enthousiast is over dit project. Het bekende van Ford van vroeger, met het nieuwe van nu, ‘meer spanning en tech’.

Lees ook:  De verwachte Airspeeder MK4: de evolutie van de motorsport

Geheim

Veel is nog geheim, maar wat we in ieder geval zeker weten is dat Idris Elba er hartstikke goed uitziet in het nieuwe model, gebaseerd op wat stills van een korte reclame. Toch moeten we wachten tot 18 november willen we van het hele plaatje kunnen genieten, via een livestream vanuit Los Angeles. Toch is er al wat informatie gelekt, zoals dat de auto een bereik heeft tot 600km, bijvoorbeeld. Ook is er een sterk vermoeden dat de wagen ‘Mach E’ zal heten. We staan in ieder geval te popelen.

Foto header via iStock, credits: gesshoom

0 comments on “Idris Elba lanceert de nieuwste Ford elektrische SUV geïnspireerd op de Mustang

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *