Hoe je kan profiteren van zakelijk fietsleasen als werkgever en -nemer

by Redactie

Het einde van het jaar is weer in zicht en dat betekent dat veel bedrijven alvast naar het nieuwe jaar gaan kijken. Wat willen we volgend jaar bereiken en hoe gaan we dat doen? Een belangrijk onderdeel van het vooruitkijken naar het nieuwe jaar is ook het verdiepen in de nieuwe regels. Het is handig om te weten of de regels voor het bedrijf veranderen bijvoorbeeld op het gebied van belasting of andere wetgeving. Een van de interessante veranderingen vanaf 1 januari 2020 zit hem in de voorwaarden voor zakelijk fietsleasen. Met het Fietsplan 2020 wil de overheid het zakelijk gebruik van de fiets aantrekkelijker maken. Dit doen ze door de belastingregels te vereenvoudigen en te zorgen dat werknemers voor slechts 7% bijtelling een fiets van de zaak kunnen leasen. In de praktijk komt dit neer op een bedrag van enkele euro’s per maand voor een gloednieuwe fiets.

Fietsleasen via BikeProject

De nieuwe regelgeving maakt het veel aantrekkelijker om een fiets van de zaak aan te bieden of af te nemen. Hierdoor zullen naar verwachting veel meer bedrijven de mogelijkheid bieden om een fiets van de zaak te nemen. Als je op zoek bent naar een goede partner om leasefietsen aan te bieden, zit je bij BikeProject aan het juiste adres. BikeProject biedt zogeheten Full Operational leasefietsen aan. Dit houdt in dat ook schade en diefstal worden vergoed en er indien nodig pechhulp kan worden geboden. Na de vaste leasetermijn van 36 maanden is de fiets bovendien voor 20% van de oorspronkelijke waarde over te nemen.

Lees ook:  Elektrische buurtbakfiets Cargoroo brengt je goedkoop én snel van A naar B

Zakelijke fietslease voordelen werkgevers

De zakelijke fietslease voordelen zijn talrijk, zowel voor werkgevers als voor werknemers. Allereerst is het door het Fietsplan 2020 fiscaal nog veel aantrekkelijker geworden om een fiets van de zaak aan te bieden. Het is administratief eenvoudig en bovendien zijn de kosten relatief laag. Maar werkgevers kunnen behalve het fiscale voordeel ook denken aan een positieve invloed de gezondheid van de medewerkers. Ook het duurzaamheidsaspect spreekt veel werkgevers aan. Je draagt zo op een leuke manier bij aan een schonere wereld en oplossing van het fileprobleem.

Voordelen werknemers

Voor werknemers is een zakelijke fietslease een hele voordelige manier om aan een goede fiets te komen. En dan hebben we het niet alleen over normale fietsen. Bij BikeProject is het ook mogelijk om elektrische fietsen of speed pedelecs te leasen. Vaak betaal je voor een van deze fietsen een vast bedrag van maar enkele euro’s per maand. Zelfs voor een dure speed pedelec met een waarde van €3500 betaal je maar een maandelijks bedrag van tussen de €7.50 en €10.

Middels het Fietsplan 2020 is ook vastgesteld dat werknemers niet meer extra hoeven te betalen voor privé kilometers die ze met de zakelijke fiets rijden. Dit scheelt niet alleen geld maar ook administratief werk. Bij BikeProject hebben we een manier bedacht om het fietsleasen nog leuker te maken. Iedere keer dat je met de fiets naar het werk gaat spaar je namelijk punten. Hiermee kun je sparen voor leuke accessoires en je collega’s uitdagen ook vaker de fiets te pakken!

Lees ook:  Getest: de paden op, de lanen in met de Ford Fiesta Active

Foto header via iStock, credits: g-stockstudio

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy