Dit zijn dé 5 leukste uitjes voor komende winter

by Lucas Post

Het wordt weer kouder en we trekken ons langzaam terug in ons huis. Maar de komende tijd valt er juist zoveel buiten te beleven. Laat de kou je niet uit de weg staan en ga erop uit! Weet je niet waar je heen moet? Lees hier mijn tips voor de leukste winterse uitjes in Nederland.

1) Ice*Amsterdam

Altijd al kunnen genieten van Amsterdam? Het wordt deze winter nog leuker. Tot en met 2 februari kan je schaatsen op het museumplein bij het Rijksmuseum. Haal je schaatsen uit het vet, bindt ze onder en gaan! Mocht je nou geen schaatsen hebben, dan kan je die ter plekke huren. Tickets zijn nu online goedkoper en beschikbaar vanaf 6 euro.

2) IJskarten in Noord-Brabant

Houd je van iets meer snelheid en sensatie? Ga dan een dagje op weg naar Rucphen in Noord-Brabant. In een gigantische skihal bevindt zich een kartbaan van ijs. Hier telt niet alleen snelheid maar ook veel behendigheid. Drift je een weg naar de finish en sluit af met een après ski feestje. Tickets zijn online te vinden vanaf €26,55.

3) De Winter Efteling

Een van de mooiste pretparken van Nederland is sinds 12 november nog een stukje mooier. De Efteling is bedekt met een laag sneeuw en winterpret. Strijk neer bij een van de vreugdevuren of schaats een rondje in het IJspaleis. Blijf slapen in een van de vakantiewoningen en krijg onbeperkt toegang tot het park. Bestel online je tickets met korting, maar wacht niet te lang. Tot en met 2 februari duurt het winterthema.

Lees ook:  Eat fresh, feel fresh op Koningsdag

4) IJsbeeldenfestival

Vanaf 14 december tot en met 1 maart 2020 is er in Zwolle het IJsbeeldenfestival. Door de hele stad heen zijn er winterse activiteiten met als hoogtepunt de ijssculpturen. Bewonder de mooiste beelden van ijs of ga erop uit in de binnenstad. Je kan gratis van station Zwolle worden opgehaald met een gele Amerikaanse schoolbus. Voor de kinderen is er een aparte speellocatie in de IJsselhallen.

5) Kerstmarkt Maastricht

Voor een gezellige kerstmarkt hoef je tegenwoordig niet meer naar Duitsland. In Maastricht vind je van 29 november tot en met 31 december een geweldige markt. Geniet van de vele attracties en heerlijke eettentjes zowel buiten als overdekt. Je vindt er ook een geweldig nagemaakt ‘Dickens Village’. Drink Glühwein of maak de beste selfie in de mega kerststal. Ontdek de hoofdstad van Limburg gratis en gezellig als nooit tevoren.

Foto header (reuzenrad op de kerstmarkt in Maastricht) via iStock, credits: u_t_a

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy