5 x podcasts die het luisteren waard zijn

5 x podcasts die het luisteren waard zijn

Het is helemaal van deze tijd, het beluisteren van podcasts. Het fijne van podcasts is, dat je ze op ieder moment van de dag kunt luisteren. Wanneer je in de auto zit en even klaar bent met de top-40 muziek op de radio, kun je kiezen voor een spannende podcast, waardoor je autorit zo voorbij vliegt. Hetzelfde geldt voor het reizen met de trein. Een humoristische podcast doet je zo vergeten dat je nog een flink stuk moet reizen met de trein. Wij hebben de leukste podcasts voor je op een rijtje gezet, waardoor je kunt uitvinden waar jij het liefst naar luistert.

Holleeder NRC

In deze podcastafleveringen wordt het verhaal van Willem Holleeder nogmaals verteld. Er wordt veel dieper ingegaan op alle details van het verhaal. Ook worden de andere criminelen uit de onderwereld besproken. In de finale van deze afleveringen bespreken de makers de zitting van Holleeder. Deze podcasts zijn niet alleen enorm spannend om te luisteren, je leert er ook veel van.

Zelfspodcast

Een portie zelfspot op z’n tijd kan helemaal geen kwaad. Daar worden veel mensen vrolijk van. Jeugdvrienden Jaap Siewertsz (zanger/producer) en Sander Schimmelpenninck (journalist/presentator) nemen hun leven en de wereld door in deze “Zelfspodcast”. Zij zijn twee maatjes met verschillende karakters, maar delen een liefde voor zelfbeklag. Elke week bespreken zij een rondje dieptepunten, één hoofdonderwerp, vele zijpaadjes, kansloze businessideeën en gegluur naar mooie meiden. Eigenlijk doen ze maar wat, maar het is fantastisch om naar te luisteren.

NOS Langs de Lijn

Dit is dé podcast voor alle sportliefhebbers. Er komen verschillende sporten aan bod. Van schaatsen tot voetbal en van hockey tot handbal. Wedstrijden worden geanalyseerd, je luistert naar interviews met sporters en tafelgasten geven hun ongezouten mening.

Lees ook:  Hoe maken we ons seksleven in tijden van corona weer sexy?

Peptalk

Cabaretier en acteur Pepijn Schoneveld praat met comedians, cabaretiers, kleinkunstenaars en andere mensen die hij bewondert. Soms dus ook een wetenschapper. Pepijn probeert te leren van zijn helden en geeft de luisteraar een beeld van de persoon achter de microfoon. Gasten die hij interviewt zijn bijvoorbeeld Peter Pannekoek, Claudia de Breij, Henry van Loon en de jongens van het bijzondere televisieprogramma Rundfunk.

100% inspiratie podcast

Thijs Lindhout – een jonge en inspirerende spreker – gaat op zoek naar het geheim achter geluk en succes. Dit wel met een gezonde dosis energie en humor. Hij interviewt bekende mensen als Jandino Asporaat en Danny Vera, en ontdekt het verhaal achter hun geluk en succes. Vragen als: hoe kun je je droom realiseren? En hoe word je succesvol door te doen wat je leuk vindt? Worden allemaal behandeld. Deze podcast is een must voor iedereen die alles wil halen uit het leven.

Foto header via iStock, credits: nortonrsx

0 comments on “5 x podcasts die het luisteren waard zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *