4 x de leukste festivals en evenementen om warm van te worden

by Emma

Als we denken aan festivals, dan dwalen onze gedachten meestal af naar warme zomers, korte broeken, koude biertjes en een stralend zonnetje. Of misschien een heerlijke stranddag met de familie. Maar dit betekent niet dat het koude seizoen géén pleziertjes biedt. Vecht tegen je winterdip met deze activiteiten, festivals en evenementen die wel tegen een sneeuwstormpje kunnen.

Met de kids eropuit

Mochten er dit jaar een dikke witte deken over ons landje vallen, dan is het natuurlijk altijd leuk om met de kinderen te gaan schaatsen of sleeën (goed, dit vergt natuurlijk wel enige inspanning van menig ouder). Wil het toeval nou dat onze winter niet zo wit wordt, neem ze dan mee naar de show Sint on Ice. Het spectaculaire schaatsevenement vindt eind november plaats, maar de kaarten vliegen al over de toonbank. Wees er dus snel bij.

Winterse techno fiesta

Verlang je toch weer naar dat éne techno moment op dat éne festival toen de zon nog scheen? Niet getreurd, want tijdens het Wonderland Winter Festival kan je weer lekker uit je dak gaan. Vlak vóór 2020 en dus nog een goede afsluiter van het jaar. Als je toevallig 27 december nog geen plannen hebt, dan is dit festival geen slecht idee.

Lichtjes aan de grachten

Ook het jaarlijkse Amsterdam Light Festival komt er weer aan. Dit jaar vindt de achtste editie plaats met het thema ‘Disrupt!’. Kunstenaars van over de hele wereld worden uitgenodigd om prachtige lichtinstallaties te creëren, die zichtbaar zijn vanaf het water in de hoofdstad. Ben je d’r nog nooit geweest? Weet dan dat je zelf de route langs de iconische grachten kan volgen, maar ook een boot tour kan boeken die je langs alle kunstwerken vaart.

Lees ook:  4 x de leukste winterse uitjes voor het gezin

Sprookjesachtige kerstmarkt

De zoete geur van poffertjes vliegt ook dit jaar weer over de Country & Christmas fair in de buurt van Utrecht. Een van de grootste en leukste kerstmarkten van de Benelux, vol met winterse lekkernijen (glühwein voor de volwassenen) en geurende dennenbomen. Laat je betoveren door de vrolijke lichtjes (’tis the season!) en doe ondertussen alvast wat benodigde kerst inkopen.

Illustratie header via iStock, credits: Oksana Latysheva

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy