5 tips voor je bezoek aan Juventus

by Redactie

Een voetbalreis maken naar Juventus. Sterren als Cristiano Ronaldo, Paulo Dybala en Matthijs de Ligt live in actie zien? Wie wil dat nou niet? In dit blog lees je vijf handige tips om je op weg te helpen bij het samenstellen van jouw voetbalreis naar Juventus!

Zorg dat je op tijd je voetbalreis boekt!

Plan je bezoek aan Juventus zo vroeg mogelijk. Zo profiteer je van de goedkoopste prijzen op wedstrijdtickets, hotels en vliegtickets. De topclub uit Turijn is ontzettend populair en heeft voor een topclub een relatief klein stadion. In het Juventus Stadium passen maar 40.000 supporters. Ter vergelijking, bij Barcelona en Real Madrid kunnen bijvoorbeeld meer dan 90.000 supporters in het stadion.

Zodoende zijn de prijzen van tickets al erg hoog door de lage beschikbaarheid. Deze lopen op naarmate de wedstrijddatum dichterbij komt. Daarom kun je je voetbalreis beter zo vroeg mogelijk plannen en boeken.

Vliegen op Turijn?

Juventus speelt haar thuiswedstrijden in het Italiaanse Turijn. De stad heeft een klein vliegveld waar niet veel op gevlogen wordt. Zo vliegt alleen KLM rechtstreeks op Turijn en kun je het beste uitwijken naar een alternatief vliegveld.

Het vliegveld Milaan Malpensa leent zicht uitermate geschikt als goedkoop alternatief. Je reist vanaf Milaan in ongeveer een uur naar Turijn en bespaart doorgaans fors op je vlucht. Je reistijd is dan misschien een anderhalf uur langer, de prijs is aanzienlijk lager. Mocht je dus willen besparen op je vlucht, is Milaan Malpensa een mooi alternatief.

Waar wil ik zitten in het stadion?

Je hebt de keuze uit vier categorieën: de tweede ring aan de korte zijde van het stadion, de eerste ring aan de korte zijde, de tweede ring aan de lange zijde en de eerste ring aan de lange zijde. Wat zijn dan de beste plaatsen? Hieronder lichten we de categorieën toe.

Lees ook:  Stadsvilla Mout: de hidden gem van Schiedam

De korte zijde biedt je uitstekend zicht op de goal voor je. Deze categorie is dan ook wat goedkoper dan bijvoorbeeld de lange zijde tickets. Deze lange zijde biedt je het zicht vanuit het midden van het veld. Je hebt doorgaans beide goals op dezelfde afstand en beleeft goals aan beide kanten dus op een fantastische manier! Qua ring is alleen de afstand naar het veld een verschil. Logischerwijs zit je op de eerste ring dichter op het veld dan de tweede ring. De tweede ring is doorgaans dan ook iets goedkoper.

Wat te doen in Turijn?

De stad Turijn is niet bij veel mensen bekend. Toch heeft de oude Italiaanse stad een aantal leuke toeristische trekpleisters! Zo kun je een bezoek brengen aan het Koninklijk Paleis van Turijn, de Palazzo Madama of het Parco del Valentino. Daarnaast is een bezoek aan het stadion van Juventus natuurlijk een leuke aangelegenheid om je bezoek aan Juventus mee te combineren.

Voetbalreis Juventus? Hier boek je!

In de wereld van sites voor voetbalreizen zijn er heel veel verschillende aanbieders en zie je door de bomen het bos niet meer. Gelukkig zijn er aantal factoren waardoor je de goede reisbureaus kunt herkennen tussen al deze aanbieders. Zo zijn de recensies op een website erg belangrijk, een bedrijf kan zelf wel zeggen dat ze de beste zijn, maar je hoort het toch liever van ervaringsdeskundigen!

Daarnaast is er nog een belangrijke factor welke alleen de te vertrouwen voetbalreisbureaus hebben: SGR-garantie. Deze organisatie zorgt er voor dat je voetbalreis is verzekerd tegen eventuele financiële misstanden bij de organisatie waar je bij hebt geboekt. Bekijk bijvoorbeeld eens deze Voetbalreizen Juventus.

Lees ook:  Het (ver)kopen van je woning in deze corona tijden

Hopelijk ben je na het lezen van dit blog goed voorbereid om op voetbalreis naar Juventus te gaan. ‘De Oude Dame’ is het bezoek in ieder geval meer dan waard!

Foto (de stad Turijn bij zonsopkomst) header via iStock, credits: fabio lamanna

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy