What to wear: “Indian Summer” voor mannen

by Jill Buitenhuis

Éte Indian, oude wijven zomer, Indian Summer. Het komt allemaal neer op de periode, waarin het herfstzonnetje zich nog even laat zien. Dit soort periodes komen de laatste jaren vaker voor dan voorheen, en daar moeten we met z’n allen nog even aan wennen. Heel fijn wel, nog even de laatste vitamine D opdoen. Lastig voor de kledingkeuze. Heb je net de winterjassen weer uit de schuur gehaald, kun je je korte broek weer aandoen. Met deze tips kun jij wel optimaal genieten van Indian Summer, en weet je hoe je er de hele dag door stijlvol uitziet. Fingers crossed dat we deze kans nog krijgen in oktober.

Casual

Een blouse dragen doet het altijd goed bij de vrouwen. Het voordeel van een blouse is ook dat het vaak luchtig zit en daarom fijn is voor warme dagen. Nu kunnen mannen soms het gevoel hebben dat een blouse te netjes is. Kies dan voor een blouse met korte mouwen. Zit nog wat luchtiger en geeft een casual gevoel. Om het zomerse gevoel nog even terug te halen, kun je kiezen voor een toffe print. Van stippen tot palmbomen en van bloemen tot ruitjes. Printjes gaan we de aankomende tijd nog veel terugzien.

Nooit genoeg schoenen

Ze zeggen weleens dat vrouwen veel schoenen hebben, maar mannen kunnen er ook wat van. En terecht, want een man heeft nooit genoeg sneakers. Wij moesten meteen aan Blackstone denken als het gaat om stoere en sportieve sneakers die geschikt zijn voor de Indian Summer. Door een wat neutralere kleur te kiezen, kun je de sneakers ook nog goed dragen tijdens de koude dagen in de winter. Rol je broekspijp op, tot net boven de enkel, om de sneaker nog beter uit te laten komen. All eyes on you, als je deze sneakers draagt.

Lees ook:  New hotspot: Leg-Inc, een shop met een hoofdrol voor de legging

Bodywarmer time

Dit is een kledingstuk die voor iedere man eigenlijk alleen maar voordelen biedt. Tijdens Indian Summer kun je de bodywarmer dragen over je blouse of T-shirt, als gilet. Middenin de herfst draag je ‘m tussen je jas en je overhemd. In de winter kun je de bodywarmer onder je winterjas dragen, waardoor je je lichaam lekker warm houdt. Klinkt als een ideaal kledingstuk toch?

Kort of lang?

Bij wisselvallig weer is het soms lastig om de keuze te maken tussen korte en lange broeken. Overdag straalt het zonnetje en heb je het warm, maar ’s avonds kan het flink afkoelen. Een chino is daarvoor de oplossing. Deze broeken zijn lang, maar de stof is wat dunner, waardoor deze broeken perfect zijn voor Indian Summer. Zo hoef je je na een middag in de zon niet om te kleden, en kun je gelijk door.

Kers op de taart

Een bucket hat is echt een pré om in je kledingkast te hebben hangen. Je geeft je outfit hiermee een karakteristiek uiterlijk. Net even anders dan anders. In de zomer hebben we al veel bucket hats voorbij zien komen. Met Indian Summer kun je nog een keer je momentje pakken en je “hat” opdoen. Dit is de finishing touch voor je outfit.

Foto header via iStock, credits: GeorgeRudy

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy