Verslag van Emerce eDay: niet meer kijken naar trends en apps worden overbodig.

Verslag van Emerce eDay: niet meer kijken naar trends en apps worden overbodig.

In de hippe, industriële Kromhouthallen in Amsterdam Noord vond afgelopen week de Emerce eDay plaats. Een event ‘where innovation, digital, and great minds converge‘, aldus de belofte van organisator Emerce. Ook wij waren erbij en lieten ons onderdompelen in het programma van die dag. Waar onder andere sprekers als Chris Wiggins (Chief Data Scientist bij NYT) en Werner Vogels (CTO bij Amazon.com) op prijkten.

Apps overbodig

Eén van de opvallende dingen die werden gezegd tijdens het event was dat we in de toekomst minder apps gaan krijgen. Simpelweg omdat die niet meer nodig zijn. Volgens Jeroen van Glabbeek, CEO van beurskandidaat CM.com, moet je namelijk niet meer op het platform zitten maar in het kanaal. In-channel payments zijn dan ook de toekomst, met als grote voorloper en voorbeeld WeChat (gebruikt voornamelijk in ChinaDat krijgen wij ook.). Met behulp van WeChat kunnen gebruikers kletsen, zoeken, boeken en betalen. Iets wat zeker ook in de toekomst bij ons gaat gebeuren.

Verslag van Emerce eDay: niet meer kijken naar trends en apps worden overbodig.
Foto credit: Peter Boer

Trends vs. bedrijfsstrategie

Een andere interessante sessie vond ik persoonlijk die van Eelco van Collenburg (van het bedrijf Macaw) over trends. Zijn visie komt er op neer dat het meegaan met de steeds veranderende digitale markt nogal een uitdaging kan zijn voor je bedrijf. We hebben immers de neiging om vaak blind bovenop nieuwe trends te springen om als bedrijf zo goed mogelijk ‘up to date’ en relevant te blijven. Vaak leveren deze echter niet de beloofde of verwachte impact op die ons in de eerste plaats zo betoverde. Moeten we dus wel naar deze trends kijken wanneer we onze bedrijfsstrategie of -tactiek bepalen? Of moeten we juist kijken naar andere manieren om relevant en fris te zijn? Een interessante tweespalt die behoorlijk gaande is momenteel en dus ook zeker stof tot nadenken met zich meebrengt.

Lees ook:  Jezelf helemaal opladen in de Plant Bathing Studio

Benieuwd naar nog meer uitkomsten en reportages van eDay? Houd dan vooral de website van Emerce in de gaten.

 

0 comments on “Verslag van Emerce eDay: niet meer kijken naar trends en apps worden overbodig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *