Sieraden voor mannen, de trends van 2019 op een rij

Sieraden voor mannen, de trends van 2019 op een rij

Waar het voor vrouwen een (bijna) vanzelfsprekendheid is om sieraden te dragen, is dat voor mannen minder. Hoewel dat ook wel weer per cultuur/land verschilt. Mooi is dat wanneer je naar de geschiedenis van sieraden kijkt, je bijvoorbeeld ziet dat de farao’s in het Oude Egypte al (veelal gouden) sieraden droegen vanwege hun goddelijke status. Terwijl in Afrika men met name sieraden droeg om te duiden bij welke stam je hoorde. In de Middeleeuwen waren het zegelringen die helemaal ‘on trend’ waren (alleen al vanwege het feit dat je daarmee je familie-afdruk mee kon achterlaten). En ja, ook mannen droegen dus vaak sieraden. De laatste jaren zie je echter een trend dat het weer gewoner wordt voor mannen om armbanden, kettingen en ringen te dragen. Wij zetten om die reden de sieraden trends voor mannen voor je op een rij:

1) Minimalisme

Een trend die je steeds meer ziet is dat mannen een dunne, minimalistische ketting dragen. Een ketting kortom die je eigenlijk amper ziet, maar toch een bijzondere betekenis met zich mee kan dragen. Je kan zelfs meerdere van deze dunne kettingen over elkaar dragen. Ook oorbellen zie je steeds vaker bij mannen. Ook hierbij geldt; hoe eenvoudiger hoe beter. Het credo ‘overdaad schaadt’ is kortom zeker van toepassing.

2) Bead it

Kralen is hét woord. Klinkt heel Ibiza, maar hoeft het zeker niet te zijn. Helemaal als je bijvoorbeeld een buddha to buddha armband aanschaft, dan weet je dat je goed zit. Buddha to buddha weet als geen ander merk sieraden voor mannen te ontwerpen en verkopen. Zo zijn ze handgemaakt en de kralen hebben ook nog een betekenis. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een exemplaar die je kracht kan geven wanneer je de armband draagt. Leuk is dat er zoveel verschillende kleuren kralenarmbanden te koop zijn, dat er altijd wel eentje bij zit die past bij jouw uitstraling.

Lees ook:  4 x goed verzorgd de zomer door

3) Opspelden maar

Een toffe trend die zijn herintrede heeft gemaakt, is die van de reversspeld. Waar dergelijke spelden vroeger alleen werden gedragen bij formele aangelegenheden, is het tegenwoordig hartstikke normaal ze op je dagelijkse outfit te spelden. Reversspelden komen in vele vormen en maten, van broches tot aan steekspelden. Gemene deler is dat ze moeten gedragen worden op de linkerkant van je outfit. Van origine de plek waar het knoopsgat zit of zou moeten zitten van de linkerrevers.

Foto header via iStock, credits: Sjale

0 comments on “Sieraden voor mannen, de trends van 2019 op een rij

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *