Ontbijten als een keizer doe je zo

by Jill Buitenhuis

Het ontbijt is een belangrijke maaltijd. Met een stevig ontbijt zorg je ervoor dat je energiek aan de dag begint en ook minder last hebt van “eetaanvallen” gedurende de dag. Toch blijft het af en toe lastig om te ontbijten. Je hebt geen trek, je moet haasten om naar je werk te gaan of je wordt een beetje gek van altijd maar hetzelfde ontbijten. Dit kunnen allemaal reden zijn om het ontbijt over te slaan. Wij weten zeker dat je na het lezen van dit artikel zin hebt om weer te ontbijten, maar ook eenvoudig je eigen ontbijtmenu kan uitbreiden of aanvullen.

Avocado toast

Dit ontbijt heb je zo in elkaar geflanst. En lekker dat het is. Rooster twee volkorenbroodjes, en prak de avocado lekker fijn. Smeer de avocado op de toast en voeg er wat peper en zout (naar wens) aan toe. Om het af te maken, kun je een gepocheerd eitje maken. Dit is helemaal niet moeilijk, maar maakt je ontbijt wel nog lekkerder.

Bananenpannenkoeken

Prak een banaan fijn in een kom. Een rijpe banaan is gemakkelijker te prakken. Voeg daarna twee eieren toe. Verwarm een klein beetje boter in de pan en voeg daarna het beslag toe. Bak de pannenkoek zo’n 5 minuten aan de ene kant, en vervolgens 3 tot 5 minuten aan de andere kant, totdat beide kanten bruin zijn. Als de pannenkoek klaar is, kun je zelf je “toppings” kiezen. Blauwe bessen, aardbeien, walnoten, honing, je kunt het zo lekker maken als je zelf wil.

Havermout-variatie

Havermout kun je combineren met verschillende ingrediënten. Maar heb je weleens gedacht aan havermout met bieten en appels? Doe een rode, geraspte biet, een geraspte appel en 35 gram havermout met 150 ml (amandel)melk en 150ml water in een pannetje. Verwarm zachtjes op laag vuur, blijf wel ondertussen roeren. Hoe langer je de havermout laat koken, hoe romiger het zal smaken. Voeg daarna een theelepel kaneel en de stukjes dadel toe en roer het geheel nog even door. Top de havermoutpap af met de cranberries en pecannoten.

Lees ook:  Eten in een galerie? Het kan bij NMAG & de bar!

Smoothie

Een smoothie is een handig ontbijt, omdat je het ook de avond van tevoren klaar kunt maken. Ook is de bereidingstijd kort, omdat je alles in de blender gooit. Een van onze favorieten is de Mango Munt Smoothie. Voor deze smoothie heb je het volgende nodig:

– 175 g mango
– 1/3 avocado
– 50 g verse spinazie
– 10 muntblaadjes
– 1 el honing
– 200 ml water

Alles in de blender, en smikkelen maar.

Foto header via iStock, credits: zeleno

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy