Hip Berlijn ontdekken met en vanuit de Kia XCeed

by Jill Buitenhuis

Een tripje naar het trendy Berlijn klonk mij als muziek in de oren. Helemaal toen ik hoorde dat ik niet alleen Berlijn ging ontdekken, maar ook het nieuwste lid van de Kia Ceed familie: de Kia XCeed. Deze “kruising” tussen een crossover en coupé, ook wel “urban crossover” genoemd, wilde ik maar al te graag gaan testen.

De eerste indruk

Bij aankomst op vliegveld Schönefeld stond de eerste Kia al op ons te wachten. Nog geen XCeed te bekennen, dus mijn nieuwsgierigheid/geduld werd goed op de proef gesteld. Toen het moment eindelijk daar was en ik in de auto stapte, was ik aangenaam verrast. De Quantam Yellow-kleur – exclusief geïntroduceerd voor de XCeed – zorgt voor een luxe uitstraling en kwam ook weer terug in het interieur. Wat ook direct opviel was de sportieve achterzijde, de LED achterlichten en dubbele uitlaat in de diffuser. Een fijne eerste indruk. Nu kon het echte werk beginnen.

Hip Berlijn ontdekken met en vanuit de Kia XCeedHip Berlijn ontdekken met en vanuit de Kia XCeed

Échte citycar

Zelf kan ik nogal zenuwachtig worden van het rijden in een drukke stad. Amsterdam vermijd ik dan ook altijd liever met de auto. De XCeed is een stadsauto en dit werd dan ook meteen duidelijk. Ik reed gemakkelijk weg door het drukke verkeer van de stad en had ook direct de smaak te pakken. Opluchting, ik kon weer rustig ademhalen! Onze eerste stop was Car Park Neukölln. Hier leerde ik op een andere manier kennis maken met de auto. De key design associaties zijn onderscheidend, cool en sportief. Deze waarden werden weer duidelijk overgebracht toen we de parkeergarage inreden. De parkeergarage an sich was al een plaatje door alle toffe streetart. Bij het openen van de deur van de auto kwam de harde techno muziek ons al tegemoet. Het JBL Premium Sound System die in de XCeed zit, werd extra goed getest en ik kon mijn dj-skills oefenen. Op het dak van de parkeergarage mocht ik zelfs óp de XCeed plaatsnemen. Iets wat je ook niet iedere dag doet…

Lees ook:  Voor de 'urban' foodies onder ons: de beste street food gems van Nederland

Hip Berlijn ontdekken met en vanuit de Kia XCeedHip Berlijn ontdekken met en vanuit de Kia XCeed

On the road

Op de weg naar onze tweede stop hebben we even getest of de auto ook snel wegkomt bij het stoplicht. Wanneer je in de 1.6 rijdt is dat zeker het geval. De XCeed heeft hiernaast nog veel meer kwaliteiten en uitrustingen. De standaarduitrustingen: o.a. autonome noodremassistente, vermoeidheidsherkenning, cruise control, lane keep assist, grootlichtassistentie, automatisch verwarmde- en verstelbare zijspiegels, dual zone climate control en full-LED koplampen met bochtverlichting. Wat we ook hebben getest was het automatisch inparkeren. Top uitvinding, helemaal in een drukke stad als Berlijn.

Gasometer

Even drie keer slikken toen we aankwamen bij onze tweede stop: de Gasometer. Deze gigantische, oude constructie werd vroeger gebruikt om gas in op te slaan. Het stoere element van de XCeed werd bij deze activiteit ook weer benadrukt. We mochten de Gasometer beklimmen, om de skyline van Berlijn te bewonderen. Hier komt de anticlimax, want helaas heb ik het uitzicht alleen vanaf de eerste etage mogen aanschouwen. Zo stoer als de XCeed eruitziet, ben ik dus niet…

Hip Berlijn ontdekken met en vanuit de Kia XCeed

Chique de friemel

Dat Kia een geweldige trip kan organiseren stond al vast. Maar van een goed feestje organiseren weet Kia ook alles. De avond werd afgesloten in de “Monkey Bar” van het Bikini 24hr Hotel waar we sliepen. Onder het genot van fancy drankjes, goede muziek en fijn gezelschap was de ervaring compleet.

Meer weten over de Kia XCeed of liever meteen een proefrit maken? Neem een kijkje op de website van Kia. De Kia XCeed is te verkrijgen vanaf €29.995.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy