Beleggen met een klein budget? Geen probleem

by Redactie

Beleggen is niet alleen weggelegd voor steenrijke mensen en financiële experts. Alles rondom beleggen is enorm aan het ontwikkelen, en het wordt daarmee erg toegankelijk voor mensen die bijvoorbeeld met een klein budget willen starten met beleggen. Wie denkt dat je minimaal duizenden euro’s per maand moet inleggen om succesvol te zijn op de beleggingsmarkt, heeft het mis. Ook met een investering van een paar honderd euro, of een maandelijkse inleg van bijvoorbeeld 40 of 50 euro kun je beginnen met beleggen. Dit is onder andere mogelijk bij BinckBank.

Iedereen kan beleggen

De laatste jaren is de markt van beleggen erg veranderd. Om succesvol te kunnen beleggen is het namelijk niet noodzakelijk dat je de financiële markt van top tot teen kent. Je hoeft je daarom vooraf niet helemaal te verdiepen in allerlei beleggingsproducten, maar kunt profiteren van een aantal ontwikkelingen in de beleggingsmarkt die jou kunnen helpen.

Één van die ontwikkelingen is de opkomst van de ETF-fondsen. Deze fondsen maken het makkelijker om kleine beleggingsbedragen goed te kunnen spreiden. Een andere ontwikkeling is de manier waarop je je beleggingen kunt afstemmen op je persoonlijke situatie en voorkeuren. Er zijn dus systemen die met jou meedenken om te bepalen hoe jouw investering op de beste manier kan worden ingezet.

Extra financiële ruimte

Voor iedereen is het natuurlijk meer dan welkom om wat extra financiële ruimte te hebben. Beleggen is een manier om je huidige spaargeld in te zetten om een kleine buffer voor later te krijgen. Voor bepaalde groepen mensen kan deze manier van investeren extra interessant zijn. Denk bijvoorbeeld aan zelfstandig ondernemers, die niet altijd de luxe hebben dat er een pensioen wordt opgebouwd. Beleggen kan een aanvulling zijn voor een pensioen, om zo toch te zorgen voor financiële kracht op je oude dag.

Lees ook:  Dream job: wat doet een jachtmakelaar?

Beleggen met klein budget

Aan beleggen hangt altijd een bepaald risico. Niemand geeft je de garantie dat je inleg meer waard gaat worden. De kans is ook aanwezig dat de investering die je doet, na verloop van tijd minder waard gaat worden. Echter kun je door op een verantwoorde manier te beleggen, en rekening te houden met een aantal zaken, de kans op een positief resultaat zo hoog mogelijk maken. Wij nemen een aantal tips met je door, zodat ook jij een zo hoog mogelijke kans op een positief resultaat hebt.

Geduld is een schone zaak

Om succesvol te kunnen beleggen heb je geduld nodig. Jouw investering zal niet binnen een paar dagen of weken meteen een hoog rendement opleveren. Het kan zomaar zijn dat het een aantal jaar nodig heeft om een mooi resultaat te halen op jouw investering. Gooi dus niet te snel de handdoek in de ring en wacht af.

Spreid je investering

Wanneer je gaat beginnen met beleggen is het aan te raden om niet al je geld op één belegging te focussen. Kies is plaats daarvan voor meerdere beleggingen in verschillende categorieën en misschien wel verschillende landen. Zo ga je er vanzelf achter komen welke beleggingen jou gunstig gezind zijn en waar je in de toekomst je aandacht op kunt blijven houden.

Mogelijk rendement

Het is vooraf niet altijd goed te bepalen wat het rendement van jouw belegging gaat worden. Dat is afhankelijk van meerdere factoren. Toch zijn er berekeningen die aantonen wat een belegging over de jaren heen kan opleveren. Zo kan een maandelijkse inleg van 10 euro na 20 jaar al ruim 5.000 euro waard zijn. Een maandelijkse inleg van 50 euro kan zelfs na 30 jaar al bijna 60.000 euro waard zijn. Ook hierbij geldt dat geduld hierbij noodzakelijk is. Uit deze cijfers blijkt dat beleggen met een kleine investering dus ook prima mogelijk is.

Lees ook:  Say what? Wat wordt er bedoeld met erfdienstbaarheid?

Voor wie je ook gaat beleggen, het kan zeer zeker de moeite waard zijn. Of je nu voor je eigen oude dag spaart, of gaat beleggen voor je kinderen, het is vandaag de dag voor iedereen weggelegd. Of je nu een financieel expert bent of niet, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Beleggen brengt risico’s met zich mee. Jouw inleg kan minder waard worden. Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met BinckBank.

Foto header via iStock, credits: monsitj

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy